Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΟ «Γλυπτός Ποταμός» εκπροσωπεί την Ελλάδα και διεκδικεί ευρωπαϊκό βραβείο, σε διαγωνισμό...

Ο «Γλυπτός Ποταμός» εκπροσωπεί την Ελλάδα και διεκδικεί ευρωπαϊκό βραβείο, σε διαγωνισμό Τοπίου του Συμβουλίου της Ευρώπης

Το καλλιτεχνικό έργο «Το Πείραμα της Λάρισας – Ο Γλυπτός Ποταμός – Αναπτύσσοντας Κώδικες Νερών στο Κέντρο της Πόλης της Λάρισας» της γλύπτριας τοπίου, Νέλλας Γκόλαντα, που κοσμεί την πλατεία Ταχυδρομείου και την κεντρική πλατεία της θεσσαλικής πόλης, διεκδικεί, με μεγάλες αξιώσεις, μια ευρωπαϊκή διάκριση για το βραβείο Τοπίου, σε διαγωνισμό του Συμβουλίου της Ευρώπης (5th Landscape Award Session 2016-2017).

Το έργο της γλύπτριας εκπροσωπεί την Ελλάδα στον διαγωνισμό όπου συμμετέχουν τοπία από άλλες 12 χώρες, όπως το Βέλγιο, η Ανδόρα, η Τσεχία, η Φιλανδία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Σλοβακία η Νορβηγία, η Σερβία, η Ιταλία, η Ουγγαρία και η Λετονία.

Η κ. Γκόλαντα, η οποία βρέθηκε στη Λάρισα με αφορμή τη συμμετοχή της στο 2ο Συνέδριο Marketing και Branding Τόπου, σε δηλώσεις της είπε πως είναι πολύ ευχαριστημένη που εκπροσωπεί με το έργο αυτό την Ελλάδα στον διαγωνισμό. Επίσης, εξήγησε πως το θέμα του έργου που εκτίθεται στην κεντρική πλατεία και στην πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας, είναι μια συνολική αισθητική παρέμβαση με την οποία γίνεται προσπάθεια «επανίδρυσης της σχέσης της πόλης και των κατοίκων που διαβιούν σε αυτή με το φυσικό και ιστορικό τοπίο».

Σημειώνεται πως η Νέλλα Γκόλαντα γεννήθηκε στην Αθήνα και η καταγωγή της είναι από Λάρισα. Είναι απόφοιτος της ΑΣΚΤ και έχει κερδίσει βραβεία και διακρίσεις σε πολλές Biennale. Έργα της βρίσκονται σε μουσεία και συλλογές, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Για τις εικαστικές επεμβάσεις στον δημόσιο χώρο έχουνε γίνει εκτενείς δημοσιεύσεις σε ειδικά αρχιτεκτονικά βιβλία και περιοδικά, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ