Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΣε δημόσια διαβούλευση δίνεται το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης από τον Δήμο...

Σε δημόσια διαβούλευση δίνεται το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης από τον Δήμο Άργους Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών στο πλαίσιο της από κοινού σύμπραξης με τον Δήμο Ναυπλιέων για την  συγκρότηση  «Αστικής Αρχής Δήμων Άργους – Μυκηνών και Ναυπλιέων» (ΑΑΔΑΝ) η οποία θα προετοιμάσει, θα καταρτίσει και θα υποβάλει το σχέδιο Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης  της κοινής «Περιοχής Παρέμβασης» (ΠΠ) κατά τα προβλεπόμενα στην σχετική Πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014-2020 (αρ. πρωτ. 293, ΑΔΑ: ΩΡΝ57Λ1-Α3Ν), αναρτημένη στις ιστοσελίδες των Δήμων-Εταίρων), καλεί τους Κοινωνικούς και Επαγγελματικούς Φορείς, τους συλλόγους, την επιχειρηματική κοινότητα και τους πολίτες σε ανοιχτή διαβούλευση για τη διατύπωση απόψεων και προτάσεων επί της «Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης» του «αστικού διπόλου» Άργους-Ναυπλίου.

Στόχος είναι η οικονομική ανάκαμψη και η ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων της ευρύτερης περιοχής. Το όραμα της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) είναι η αξιοποίηση της Ιστορίας και του Πολιτιστικού Αποθέματος της περιοχής ως στρατηγικού πόρου για την ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης και της απασχόλησης με όρους βιωσιμότητας.

Καλούμε τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν αναλυτικά τις απόψεις και τις προτάσεις τους στις πρωτοβουλίες διαβούλευσης που αναμένεται να λάβουν οι Δήμοι και οι οποίες θα περιλαμβάνουν συναντήσεις με φορείς, ανοικτές εκδηλώσεις κοκ. Επίσης, είναι ευπρόσδεκτη η αυτοτελής κατάθεση ιδεών και προτάσεων που σχετίζονται με πτυχές της στρατηγικης ΒΑΑ, αλλά και ευρύτερα με τις προοπτικές ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής. 

Μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης θα προχωρήσουμε στον εμπλουτισμό και συγκεκριμενοποίηση τη στρατηγική μας στη βάση των προτάσεων, των ιδεών και των παρατηρήσεων που θα συγκεντρωθούν. Επίσης στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας θα δοθεί συνέντευξη τύπου από τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρη Καμπόσο όπου και η πρόσκληση για τα μέσα ενημέρωσης θα δοθεί με δελτίο τύπου .

Ως ημερομηνία ολοκλήρωσης της διαβούλευσης ορίζεται η 14η Απριλίου 2017 μέχρι και την οποία οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να καταθέτουν αναλυτικά τις απόψεις και τις προτάσεις τους προς την ηλεκτρονική διεύθυνση: sbaa-argous-mykinon-nafpliou@argos.gr.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ