Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΣτην Αθήνα κλιμάκιο της ΕΕ για τη βία των θεατών σε αγώνες,...

Στην Αθήνα κλιμάκιο της ΕΕ για τη βία των θεατών σε αγώνες, ιδιαίτερα ποδοσφαιρικούς

Επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί 30 Μαρτίου με 3 Απριλίου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Συνθήκης για τη βία των θεατών, κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της Μόνιμης Επιτροπής T-RV (για τη βία και την ανάρμοστη συμπεριφορά των θεατών σε αθλητικές διοργανώσεις και ιδιαίτερα σε ποδοσφαιρικούς αγώνες) του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Η Διεύθυνση Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας και Ισότητας-Τμήμα Αθλητισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης προώθησε το αίτημα της πολιτικής ηγεσίας και της Δ.Ε.Α.Β. (Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας) στη Μόνιμη Επιτροπή του T-RV για τη διοργάνωση μιας επίσκεψης διαβουλευτικού χαρακτήρα στην Ελλάδα για το έτος 2017 και η τελευταία το έκανε αποδεκτό.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης-παρακολούθησης-αξιολόγησης του κλιμακίου εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου της Ευρώπης που βρίσκεται στην Αθήνα από την Πέμπτη, έχει προγραμματιστεί σειρά συναντήσεων με τους αρμόδιους φορείς (αθλητική ηγεσία, Αθλητικό Εισαγγελέα κ. Σιμιτζόγλου, Ε.Λ.Α.Σ., Ε.Π.Ο., Super League, ΔΕΑΒ) προκειμένου να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για την αντιμετώπιση της βίας στους αγωνιστικούς χώρους.
Την Κυριακή έχει προγραμματιστεί συνάντηση και με την πολιτική ηγεσία.

 

 
ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ