Υλικά Συνταγής
3/4 φλ. ελαιόλαδο
2 φλ. χυμός φρέσκο πορτοκάλι
1 φλ. ελιές ψιλοκομμένες
3 φλ. φαρίνα ολικής άλεσης
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κοφτό κ.γ. σόδα μαγειρικής
1 κ.σ. αποξηραμένος δυόσμος
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκάλι. Σε μπoλ ρίχνουμε τα υπόλοιπα υγρά και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το χυμό πορτοκάλι με τη σόδα.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας. Τέλος, προσθέτουμε τις ελιές ψιλοκομμένες και το κρεμμύδι.
Λαδώνουμε μεσαία, μακρόστενη φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε το μείγμα. Ισιώσουμε την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για περίπου 45′. Ελέγχουμε αν ψήθηκε, μπήγοντας μαχαίρι στο κέντρο του.
Αφήνουμε να σταθεί για 10′ στη φόρμα κι έπειτα ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει.
argiro.gr
Τα ξημερώματα της Τρίτης 19 Νοεμβρίου 2024 ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Άργους για φωτιά σε…
Την άμεση και χωρίς καμία καθυστέρηση, αποκατάσταση του Δικαστικού Μεγάρου Ναυπλίου ζητά με ψήφισμά του…
Βαρυχειμωνιά σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης και φθινοπωρινό καιρό με βροχές, νοτιάδες και σκόνη για την Ελλάδα…
Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Ν. ανακοινώνεται ότι την Τρίτη, 19 -11-2024, ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής του έργου…
Το Υπουργείο Πολιτισμού δρομολογεί την αποκατάσταση του συγκροτήματος των Οθωμανικών Λουτρών, στο Ναύπλιο. Στο πλαίσιο…
Η Περιφερειακή Επιτροπή προκηρύσσει τη διενέργεια μειοδοτικής φανερής και προφορικής δημοπρασίας για την μίσθωση ακινήτου/των…