Υλικά Συνταγής
3/4 φλ. ελαιόλαδο
2 φλ. χυμός φρέσκο πορτοκάλι
1 φλ. ελιές ψιλοκομμένες
3 φλ. φαρίνα ολικής άλεσης
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κοφτό κ.γ. σόδα μαγειρικής
1 κ.σ. αποξηραμένος δυόσμος
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκάλι. Σε μπoλ ρίχνουμε τα υπόλοιπα υγρά και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το χυμό πορτοκάλι με τη σόδα.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας. Τέλος, προσθέτουμε τις ελιές ψιλοκομμένες και το κρεμμύδι.
Λαδώνουμε μεσαία, μακρόστενη φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε το μείγμα. Ισιώσουμε την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για περίπου 45′. Ελέγχουμε αν ψήθηκε, μπήγοντας μαχαίρι στο κέντρο του.
Αφήνουμε να σταθεί για 10′ στη φόρμα κι έπειτα ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει.
argiro.gr
Γέμισε το λιμάνι στο Πόρτο Χέλι με πετρέλαιο. Στο λιμάνι του Πόρτο Χέλι προχθές βράδυ…
Θεοφάνεια στο Ναύπλιο επέλεξαν να γιορτάσουν χιλιάδες κόσμου που κατέκλυσαν το πρωί της Δευτέρας 6…
Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδας, κ. Νεκταρίου και παρουσία του Δημάρχου Άργους - Μυκηνών κ.…
Το ρόφημα αυτό είναι κατάλληλο για αποτοξίνωση, απώλεια βάρους αλλά και θωρακίζει τον οργανισμό θωρακίζει…
Συνελήφθη στο Ναύπλιο 42χρονος με σουγιά. Συνελήφθη, χθες (5.1.2025) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του…
Φως και μια νέα αρχή πίσω από τα έθιμα των Θεοφανείων - Πως γιορτάζουν σε…