Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ«Μπόνους» ελεύθερα gigabyte στα iPhone μετά την αναβάθμιση του iOS 10.3

«Μπόνους» ελεύθερα gigabyte στα iPhone μετά την αναβάθμιση του iOS 10.3

Όσοι χρήστες iPhone προχώρησαν στην τελευταία αναβάθμιση iOS 10.3 στα τηλέφωνά τους ανακάλυψαν ότι οι τελευταίες ρυθμίσεις έχουν απελευθερώσει περισσότερο από ένα gigabyte αποθηκευτικού χώρου στις συσκευές τους.

Η επιπλέον ελεύθερη μνήμη οφείλεται στο νέο σύστημα αρχειοθέτησης της Apple, APFS, το οποίο αντικατέστησε το παρωχημένο «ιεραρχικό σύστημα» που χρησιμοποιούταν για περίπου 30 χρόνια και είχε ήδη φορτωθεί αρκετές αναβαθμίσεις.

Οι καινούργιοι αλγόριθμοι θα ενσωματωθούν σύντομα και στις υπόλοιπες ηλεκτρονικές συσκευές της Apple έως το τέλος του χρόνου, από το τελευταίο MacBook Pro μέχρι το Apple Watch.

Οι ειδικοί εξηγούν πως το νέο σύστημα εκμεταλλεύεται καλύτερα τις δυνατότητες των αποθηκευτικών χώρων τύπου SSD.

Ταχύτητα αλλά και ασφάλεια

Η εταιρεία από την Καλιφόρνια προχώρησε στην αναβάθμιση, διατηρώντας κατά νου και την ασφάλεια: «το σύστημα έχει αναπτυχθεί με κεντρικό ρόλο στην κρυπτογράφηση», διαβεβαίωνε κατά την παρουσίαση το περσινού καλοκαιριού το διευθυντικό στέλεχος της Apple, Έρικ Ταμούρα.

Το προηγούμενο σύστημα ήταν σχεδιασμένο την εποχή που των φλόπι-ντισκ και των σκληρών δίσκων με κινητά μέρη, εξηγούσε ο Ταμούρα, υπενθυμίζοντας πως «ο κόσμος έχει αλλάξει πολύ έκτοτε».

Το νέο σύστημα όμως εστιάζει στην ταχεία ανάγνωση και εγγραφή μικρού μεγέθους δεδομένων – με μπούσουλα τις ανάγκες των χρηστών «έξυπνων», φορητών συσκευών.

Όμως αυτές δεν είναι οι μόνες αλλαγές που επιφυλάσσει το iOS 10.3 Η εφαρμογή Find My iPhone έχει ενημερωθεί ώστε να εντοπίζει και τη θέση και των ασύρματων ακουστικών στον χώρο ενώ το CarPlay επιτρέπει μία σειρά νέων χαρακτηριστικών και επιλογών για τον χειρισμό της συσκευής τις ώρες της οδήγησης.
Πηγή: http://www.skai.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ