Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΟι φωνές μερικών δημοσιογράφων και η χθεσινή φωτιά οδήγησαν τον Mr....

Οι φωνές μερικών δημοσιογράφων και η χθεσινή φωτιά οδήγησαν τον Mr. Καραθώνα να μεταφέρει την χωματερή σπίτι του … στην Καραθώνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Το γήπεδο στο νταμάρι του Ναυπλίου το είχαμε ξεχάσει τα τελευταία χρόνια γιατί κανένας δεν προσπάθησε να το εκσυγχρονίσει και ας έχουμε ανάγκη από στάδια στην περιοχή. Ένα γήπεδο με πολλά πλεονεκτήματα που κάποτε φιλοξενούσε και επίσημους αγώνες και στο οποίο έχουν δαπανηθεί αρκετά μεγάλα ποσά.


Το θυμηθήκαμε τις τελευταίες ημέρες, αφού μερικοί δημοσιογράφοι αποκαλυψαμε ότι κάποιοι επιτήδιοι με την ανοχή ή και προτροπή της δημοτικής αρχής το είχαν μετατρέψει σε χωματερή ή σε ανεξέλεγκτο χώρο εναπόθεσης κάθε είδους σκουπιδιών.

Βίντεο, φωτογραφίες και κείμενα έριξαν φως στο περιβαλλοντικό έγκλημα που διαπράττεται στην πολη του Ναυπλίου.
Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνούμε το προγούμενο έγκλημα που αποκαλύφθηκε ένα μήνα πριν στο Δρέπανο και που οδήγησε μετά την καταγγελία του Argonafplia.gr στην αποστολή του φακέλλου από την Αρχαιολογική Υπηρεσία στον εισαγγελέα.

Δεν έφτανε όμως μόνο η αποκάλυψη των δημοσιογράφων για το σκουπιδότοπο στο νταμάρι, ήρθε και η χθεσινή φωτιά. Γέμισε ένα σύνεφο των ουρανό την ίδια στιγμή που οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έσπευδαν για να κατασβύσουν την φωτιά. Πυρκαγιά στο νταμάρι, δίπλα από τα σπίτια, χωρίς την ζέστη του καλοκαιριού και χωρίς να υπάρχουν δίπλα βοσκοτόπια, όπως τόνιζε χθες και ο Πρεφαδόρος. Οι αποκαλύψεις πολλές, το θέμα πήρε διάσταση μεγάλη. Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής τεράστιες και το πολιτικό κόστος της μεγάλο.

Ήταν συνεπώς επόμενο να θορυβηθεί και να προσπαθήσει σήμερα να “λύσει” το πρόβλημα ο Mr. Καραθώνας δήμαρχος.
Τι αποφάσισε;
Να λύσει το πρόβλημα.
Πως;
Μεταφέροντας τα μπάζα και τα λοιπά υλικά στην δική του χωματερή. Εκεί που δεν θα του μιλήσει κανένας. Εκεί που έχει φτιάξει την δική του επικράτεια. Στην καταδική του Καραθώνα, που την προστατεύει όσο κανένας άλλος και που του χάρισε και το όνομα της. Mr. Καραθώνας.

Το έχουμε ξαναπεί, αλλά ποτέ δεν πήραμε μια απάντηση. Κανένας δήμος της Ελλάδας δεν έχει τόσο μεγάλη ανυπαρξία πολιτικής γύρω από τα απορρίμματα. Κανένας δήμος δεν περιμένει από τον Θεό την έλευση της λύσης, διότι η λύση από τον περιφερειάρχη ακόμη και αν θα είναι καλή αργεί πάρα πολύ.

Λοιπόν όταν ακόμη και η Βόρεια Κυνουρία έχει να παρουσιάσει έργο η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας έχει μείνει εκεί, στις δόξες του προπερασμένου αιώνα.

Που πήγαν οι υποσχέσεις για την ανακύκλωση;
Τι έγιναν οι πολύχρωμοι κάδοι;
Πόσες χωματερές έκλεισαν και πόσες άνοιξαν;

Πόση απογοήτευση άραγε νοιώθουν τα παιδάκια που κάποτε στην αρχή της θητείας του Mr. Καραθώνα έτρεχαν να μαζέψουν χαρτάκια σε 200 τετραγωνικά γη για να επακολουθήσουν οι μεγαλόστομες δηλώσεις αυτού για το έργο της “Επόμενης Μέρας” στον τομέα του Περιβάλλοντος. Ήρθε η μεθεπόμενη μέρα και όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε στο προχθές…

Ας ακούσουμε και τις δηλώσεις του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου κ. Βασίλη Αλεξόπουλου για την χθεσινή φωτιά. Πολύ φιλικά όμως να του γνωστοποιήσουμε, μιας και είναι νέος στην πόλη, ότι χώρος για να συγκεντρώνονται νόμιμα τα μπάζα δεν υπάρχει στο Ναύπλιο.
Αν μάλιστα εμείς σαν δημότες τηλεφωνήσουμε στο δήμο για να πάρει τα όποια μπάζα και κλαδιά συγκεντρώσουμε νόμιμα και θέλουμε να πετάξουμε νόμιμα, ο δήμος θα τα μαζέψει… αλλά θα τα ξεφορτωθεί παράνομα… αφού δεν έχει φροντίσει να δημιουργήσει κάτι νόμιμο….!!!

Μιχάλης Καζάς

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ