Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑSky Running 2017: 500 αθλητές στο Taygetos Challenge by Salomon στην Καρδαμύλη...

Sky Running 2017: 500 αθλητές στο Taygetos Challenge by Salomon στην Καρδαμύλη – 4 αθλητές από Ερμιονίδα – Στο βάθρο ο Χατζησταύρου

Άνοιξε το περασμένο Σαββατοκύριακο η αυλαία του Ελληνικού Ορεινού Τρεξίματος Sky Running για το 2017.  Ο πρώτος αγώνας διεξήχθη στην Καρδαμύλη της Μεσσηνίας με το όνομα Taygetos Challenge by Salomon και ήταν ο όγδοος κατά σειρά ετήσιος αγώνας με συμμετοχή περισσότερων των 500 αθλητών.


Ο αγώνας ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα και με την όμορφη διαδρομή στις πλαγιές του Ταϋγέτου να αποζημιώνει τους αθλητές για την κούραση τους.

Το Taygetos Challenge by Salomon περιλαμβάνει τέσσερις αγώνες.

  • Το Σάββατο το μεσημέρι διεξάγεται ο αγώνας VerticalRace μόλις εξακοσίων (600) μέτρων με 20% κλίση (!!!) που συνυπολογίζεται με τους αγώνες της Κυριακής στην τελική κατάταξη.
  • Τον Μαραθώνιο βουνού 37,4 χλμ και 2300m θετικής και αρνητικής υψομετρικής διαφοράς αντίστοιχα. Μια διαδρομή με αρκετά τεχνικά κομμάτια, μεγάλες ενναλαγές κλίσεων και μέρη που συνθέτουν μοναδικές εικόνες.
  • Τον αγώνα των 21 χλμ και των 5 χλμ οι οποίοι διεξάγονται την Κυριακή. Στο πρωτάθλημα μετράει μόνο η βαθμολογία του Μαραθώνιου αγώνα.

Στον μαραθώνιο αγώνα  1ος το νήμα έκοψε ο περσινός πρωταθλητής και κάτοχος του ρεκόρ της διαδρομής Δημήτρης Θεοδωρακάκος με χρόνο 3 ώρες και 40 λεπτά. 2ος ακολούθησε ο Αλέξης Καμπουρόπουλος και 3ος ο Σταύρος Στεφανής

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η επίσης περσινή πρωταθλήτρια Γλυκερία Τζιατζιά με χρόνο 4 ώρες και 7 λεπτά κάνοντας και νέο ρεκόρ διαδρομής, 2η ακολούθησε η Δήμητρα Μπίκα και 3η η Τζίνα Galetti.

Σ’ αυτό το συναρπαστικό αθλητικό διήμερο συμμετείχαν μεταξύ των αθλητών και οι Δρομείς Ερμιονίδας “Summit runners” με τις συμμετοχές των Ευστρατίου Ιωάννη, Γκιρτάκη Τάσο, Τσιρακόπουλο Ιωάννη και Χατζησταύρου Σταμάτη οι οποίοι έτρεξαν τον Μαραθώνιο αγώνα των 37,4 χλμ την Κυριακή με πολύ καλή παρουσία και το Vertical race το Σάββατο.

Στην παρθενική του παρουσία σε μαραθώνιο ορεινού τρεξίματος ο Χατζησταύρου κατάφερε να τερματίσει στην 12η θέση γενικής και 2η θέση στην κατηγορία ανδρών18-29 ετών ολοκληρώνοντας τον μαραθώνιο σε 4 ώρες και 22 λεπτά.

Ο Ευστρατίου τερμάτισε στην 24η θέση με χρόνο 4 ώρες και 55 λεπτά.

Ο Γκιρτάκης με χρόνο 5 ώρες και 22 λεπτά τερμάτισε 33η στην θέση και ο Τσιρακόπουλος στην 36η θέση με 5 ώρες και 15 λεπτά.

Ο επόμενος αγώνας πρωταθλήματος είναι το  «Μονοπάτι Παρνασσού 24,2 χλμ» στην Αμφίκλεια Φθιώτιδος την Κυριακή 23 Απριλίου.

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ