Κοινοποιήστε την τρέχουσα γεωγραφική σας θέση από το Google Maps

- Advertisement -

H Google πρόσθεσε στους Χάρτες της τη δυνατότητα επιλεκτικής κοινοποίησης της τρέχουσας γεωγραφικής θέσης του χρήστη σε επιλεγμένα πρόσωπα για καθορισμένο χρονικό διάστημα.

- Advertisement -

Η δυνατότητα θα προστεθεί στην εφαρμογή Google Maps από Android, iOS και το WWW.

Όποτε θέλετε να ενημερώσετε κάποιον για το πού είστε, απλώς ανοίξτε το πλαϊνό μενού ή πατήστε την μπλε τελεία που αναπαριστά το σημείο που βρίσκεστε στον χάρτη. Πατώντας «Κοινοποίηση τοποθεσίας», στη συνέχεια επιλέγετε με ποιον θέλετε να την μοιραστείτε και για πόσο χρόνο.
Μπορείτε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας σε πραγματικό χρόνο με τις επαφές που έχετε προσθέσει στο λογαριασμό σας στο Google ή, με επιλεγμένα πρόσωπα στέλνοντας τον σχετικό σύνδεσμο μέσω μηνύματος.
Όταν την μοιράζεστε, οι άνθρωποι που έχετε επιλέξει μπορούν να βλέπουν την τρέχουσα θέση σας στον χάρτη τους.

Επίσης, πάνω από την πυξίδα στον χάρτη σας θα φαίνεται ένα εικονίδιο για όση ώρα μοιράζεστε την τοποθεσία που βρίσκεστε. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να σταματήσετε την κοινοποίηση οποιαδήποτε στιγμή.

Έτσι, για παράδειγμα μπορείτε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας σε πραγματικό χρόνο και να δώσετε τη δυνατότητα παρακολούθησης της προόδου της διαδρομής σας, κατά την διάρκεια της πλοήγησης σας στο Google Maps.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, πατήστε πάνω στο «Περισσότερα» που βρίσκετε στο κάτω μέρος της οθόνης, και έπειτα την ένδειξη «Κοινοποίηση Διαδρομής». Όταν μοιράζεστε τη διαδρομή σας με άλλους, θα βλέπουν τον εκτιμώμενο χρόνο άφιξής σας και θα μπορούν να την παρακολουθούν για όση ώρα κατευθύνεστε στον προορισμό σας. Η ενημέρωση τελειώνει αυτόματα όταν θα έχετε φτάσει.

Η κοινοποίηση τοποθεσίας στο Google Maps θα παρέχεται σύντομα παγκοσμίως, και θα έχετε την δυνατότητα να μοιράζεστε με φίλους, συγγενείς και συνεργάτες δύο πολύ σημαντικά στοιχεία: πού είστε και πότε θα φτάσετε εκεί που πηγαίνετε.

 

tech.in.gr

- Advertisement -

________________