Δύο μαθητές απαντούν στο ερώτημα: Γιατί κάποιος να φοιτήσει σε ένα Μουσικό Σχολείο;

- Advertisement -

Άρθρο από την ηλεκτρονική Εφημερίδα του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας ¨ Μουσικό Από – Τύπωμα¨

- Advertisement -

Δύο μαθητές απαντούν στο ερώτημα:

Γιατί κάποιος να φοιτήσει σε ένα Μουσικό Σχολείο;
Σοφία Μπάτα: Η φοίτηση σε ένα μουσικό σχολείο προσφέρει πολλά σε ένα μαθητή.
Καταρχάς, ο μαθητής μαθαίνει και εξοικειώνεται με την τέχνη της μουσικής. Διδάσκεται βυζαντινή και ευρωπαϊκή μουσική, μαθαίνει πώς να τραγουδάει αρμονικά σε μια χορωδία και έρχεται σε επαφή με μουσικά όργανα. Επιπλέον, οι μαθητές που φοιτούν σε μουσικά σχολεία έχουν εσωτερική ηρεμία, γαλήνη και χαρά.
Τέλος, συναντούν παιδιά από άλλα μουσικά σχολεία με τα οποία συνεργάζονται αρμονικά και μοιράζονται τις ιδέες τους. Συνεπώς, η φοίτηση σε μουσικό σχολείο είναι ωφέλιμη για τους μαθητές, καθώς τους προσφέρει πολλές δυνατότητες.

Σπύρος Γκουριώτης: Η φοίτηση σε ένα μουσικό σχολείο προσφέρει περισσότερα σε έναν μαθητή από όσα προσφέρει ένα συμβατικό σχολείο.
Πρώτα πρώτα, στους μαθητές μουσικών σχολείων προσφέρεται δωρεάν εκμάθηση Ευρωπαϊκής και Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής, καθώς και διδασκαλία μουσικών οργάνων, γεγονός που το διαφοροποιεί από οποιοδήποτε άλλο Γενικό Γυμνάσιο και Λύκειο της χώρας μας.
Έπειτα, το μουσικό σχολείο αποτελεί ποιοτικό και καλλιτεχνικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο οι μαθητές περνούν χρόνο ευχάριστα μαζί με συμμαθητές που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα. Έτσι, ο μαθητής έχει μία πληρέστερη πνευματική ανάπτυξη. Αρκεί να σκεφτούμε πως οι μαθητές σε ένα μουσικό σχολείο φοιτούν σε ένα σχολείο της αρεσκείας τους, βιώνοντας έτσι περισσότερη αγάπη και ευχαρίστηση. Επιπλέον, ας αναλογιστούμε την όρεξη και τη χαρά που έχει ένας έφηβος όταν σηκώνεται απ’ το κρεβάτι κάθε πρωί για να έρθει σε έναν χώρο που αγαπά και στον οποίο μπορεί να εκφραστεί.
Απ’ την άλλη μεριά, οι μαθητές Γενικών Σχολείων φοιτούν σε ένα σχολείο επειδή «πρέπει» και όχι γιατί θέλουν. Κατά τη γνώμη μου το να είσαι μαθητής σε ένα μουσικό σχολείο αξίζει πιο πολύ -παρά από το απαιτητικό ωράριο- για τους λόγους που προαναφέρθηκαν.

 

Πηγή :http://schoolpress.sch.gr/mousikoapotypoma

- Advertisement -