“Καταρρέει το κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου -Η πτώση του θα είναι αργή και καταστροφική” ΕΜΠ

- Advertisement -

Κι ενώ η τελετή παράδοσης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου έγινε με κάθε λαμπρότητα, η ομάδα του ΕΜΠ που συμμετείχε στο έργο προειδοποιεί πως ο τάφος του Ιησού βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης.

- Advertisement -

Υψηλοί προσκεκλημένοι, διεθνή μέσα ενημέρωσης και προσκυνητές βρέθηκαν στα Ιεροσόλυμα για την εκδήλωση παράδοσης του Παναγίου Τάφου με την επιβλητική παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ωστόσο, παρά την υπέρλαμπρη εκδήλωση παράδοσης, η ομάδα του ΕΜΠ που συμμετείχε στο έργο προειδοποιεί ότι ο τάφος του Ιησού βρίσκεται στα πρόθυρα καταστροφικής κατάρρευσης.

Μιλώντας στο National Geographic, η Τόνια Μοροπούλου, καθηγήτρια του ΕΜΠ και επιβλέπουσα των έργων ανακατασκευής, αναφέρει πως η πτώση του κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου θα είναι αργή αλλά καταστροφική.

Συγκεκριμένα, ο κίνδυνος εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια ερευνών στα θεμέλια του κουβουκλίου, καθώς ένα τμήμα του στηρίζεται σε απότομους βράχους που εκτιμάται ότι κάποτε ήταν ένα αρχαίο λατομείο, ενώ το κονίαμα έχει καταρρεύσει μετά από δεκατίες έκθεσης σε υγρασία.

Η έρευνα εντόπισε επίσης μυστικές σήραγγες και κανάλια κάτω από το κουβούκλιο.

Η ομάδα της κυρίας Μοροπούλου πλέον ζητά ένα επιπλέον κονδύλι ύψους 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες επιδιορθώσεις για τα θεμέλια του κουβούκλιου του Παναγίου Τάφου.

 

 
http://www.iefimerida.gr/

 

 

 

- Advertisement -