Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΒΙΝΤΕΟ- Παυλής, Καμπόσος, Μαντάς, Βαλιώτης, Πνευματικός: Ενιαία γραμμή πλεύσης για τα σκουπίδια...

ΒΙΝΤΕΟ- Παυλής, Καμπόσος, Μαντάς, Βαλιώτης, Πνευματικός: Ενιαία γραμμή πλεύσης για τα σκουπίδια – H συνάντηση του Άστρους

Συνάντηση Δημάρχων της Πελοποννήσου σήμερα στο Αστρος με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων. Συγκεκριμένα, το μεσημέρι στο Δημαρχείο στο Αστρος ο Δήμαρχος κ. Π. Μαντάς υποδέχτηκε το Δήμαρχο Τρίπολης κ. Παυλή, Αργους κ. Καμπόσο, Σπάρτης κ. Βαλιώτη, ενώ υπήρχε ανοιχτή επικοινωνία και με τον Δήμαρχο Κορίνθου κ. Πνευματικό.

Σκοπός της συνάντησης η ενιαία στάση που θα κρατήσουν η Δήμοι στην αυριανή συνεδρίαση του ΦΟΣΔΑ που είναι το όργανο των Δήμων και έχει και την ευθύνη για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Οι Δήμαρχοι λοιπόν θα ζητήσουν να αναλάβει ο ΦΟΣΔΑ πρωτοβουλίες κυρίως για την ενδιάμεση (προσωρινή) διαχείριση, με τους Δήμους να διαχειρίζονται αποκεντρωμένα τα σκουπίδια τους, με σκοπό να κλείσουν όλες οι παράνομες χωματερές.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν και ο πρώην Δήμαρχος και μέλος του ΦΟΣΔΑ κ. Σκαντζός, καθώς και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γκαύρος. Στη συνέχεια οι Δήμαρχοι επισκέφθηκαν το χώρο του ΚΔΑΥ στον Τάνο, κάμνοντας δηλώσεις τόσο για την προσωρινή όσο και τη μόνιμη διαχείριση, για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρει ο ΦΟΣΔΑ, για τη στάση της Περιφέρειας κ.ά.
Δείτε τα παρακάτω σχετικά βίντεο που μας παραχώρησε το φιλικό http://astrosnews.gr/.

ΜΑΝΤΑΣ: «Η λειτουργία της μονάδας προσωρινής διαχείρισης ήταν και είναι απαραίτητη για το κλείσιμο και την αποκατάσταση του παράνομου και ανεξέλεγκτου ΧΑΔΑ που λειτουργούσε απο το 2006. Λύση για τη διαχείριση του υπολείμματος».

 

 

ΠΑΥΛΗΣ: «Στην Τρίπολη περνάμε στην προσωρινή διαχείριση απορριμμάτων. Εχουμε την πρόθεση να εξυπηρετήσουμε όμορους Δήμους. Μέσω ΦΟΣΔΑ οι λύσεις. Διαχείριση με χαμηλό κόστος. Τα πρόστιμα να τα ικανοποιήσουν αυτοί που μας έφεραν σ’ αυτό το σημείο.»

 

 

ΚΑΜΠΟΣΟΣ: «Αποκεντρωμένη διαχείριση στα χέρια των Δήμων. Χαμηλές τιμές. Βάση του ΦΟΣΔΑ είναι οι Δήμοι. Κάποιοι Δήμαρχοι δεν θέλουν να δουλέψουν λίγο παραπάνω. Διαφορές με Περιφέρεια. Αμφίβολες οι εγγυημένες ποσότητες».

 

 

ΒΑΛΙΩΤΗΣ: «Θέσεις και πολτικές για να λειτουργήσει ο ΦΟΣΔΑ».

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ