Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΕΥΡΩΠΗΟι διαβουλεύσεις ανάμεσα σε Ελλαδα και δανειστές θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες...

Οι διαβουλεύσεις ανάμεσα σε Ελλαδα και δανειστές θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες στη βελγική πρωτεύουσα, δήλωσε ο Γ Ντάισελμπλουμ- Αισιόδοξος για κλείσιμο της αξιολόγησης ο Π. Μοσκοβισί

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες λίγο μετά το τέλος της συνεδρίασης του Συμβουλίου, ότι σημειώθηκε πρόοδος στις διαβουλεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εκπροσώπους των δανειστών και αυτές θα συνεχιστούν εντατικά τις επόμενες μέρες στη βελγική πρωτεύουσα.
Ανέφερε ότι στη σημερινή συνεδρίαση έγινε ένας απολογισμός των ως σήμερα διαβουλεύσεων ο οποίος σε γενικές γραμμές υπήρξε θετικός, αλλά και ότι υπάρχουν ακόμη κάποιες σημαντικές εκκρεμότητες ενώ υπογράμμισε ότι στο δημοσιονομικό τομέα τα πράγματα πηγαίνουν καλά και δεν υπάρχουν προβλήματα.

Υπάρχει η βούληση να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις το ταχύτερο δυνατό τις επόμενες μέρες εδώ στις Βρυξέλλες, ανέφερε ο Ντάισελμπλουμ , ενώ ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί ανέφερε ότι παραμένουν ανοιχτά ορισμένα θέματα όπως το συνταξιοδοτικό και η εργατική νομοθεσία.

Ελπίζω να καταλήξουμε σε ολοκλήρωση της αξιολόγησης τις επόμενες εβδομάδες δήλωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί και ανέφερε ότι η επίτευξη συμφωνίας το ταχύτερο δυνατό θα έχει θετικές επιπτώσεις στις επενδύσεις στην Ελλάδα και στην ανάπτυξη.

Ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ σημείωσε από πλευράς του ότι περαιτέρω καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης θα μπορούσε να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία.Υπήρξε πρόοδος σε σχέση με το προηγούμενο Eurogroup και πρέπει να διατηρήσουμε αυτή τη τάση που υπάρχει, ανέφερε.

 

 
ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ