Το Άργος και ο δήμος Άργους Μυκηνών έχασε έναν μεγάλο αγνό φίλο, τον Λοΐζο Σορωνιάτη

- Advertisement -

Το Άργος και ο δήμος Άργους Μυκηνών έχασε έναν μεγάλο, αγνό φίλο. Τον πρώην πρόεδρο του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΤΕΚ) Λοΐζο Σορωνιάτη. Όπως διαβάζουμε σε ανάρτηση του αντιδημάρχου Άργους-Μυκηνών κ. Δημήτρη Κρίγγου στο Facebook, συγκλονισμένος ανήγγειλε χθες στο δημοτικό συμβούλιο τον αναπάντεχο θάνατο του ο Δήμαρχος Αργους Μυκηνών και φίλος του Δημήτρης Καμπόσος.

- Advertisement -

Ο Λούης έπαιξε τον καθοριστικό ρόλο για να έρθει η Σχολή Τουρισμού στο Άργος. Βαθύς γνώστης  της ιστορίας του Άργους και του Μυκηναϊκού πολιτισμού μας θεωρούσε αδέρφια του και έκτοτε αποκτήσαμε φιλικές σχέσεις και επισκεπτόταν το Άργος σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ο Δήμος μας τον τίμησε για την προσφορά του με την μεγαλύτερη τιμητική διάκριση. Ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος του είχε απονείμει το μετάλλιο του Αστέρα.
Λούη θα σε θυμόμαστε πάντα…

Ο Λοΐζος Σορωνιάτης γεννήθηκε στη Ρόδο το 1952. Σπούδασε Οικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσιο Δίκαιο στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αποφοίτησε από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είχε MBA στο International Business και MA (Master of Arts) στις Διεθνείς Σχέσεις και Συγκριτικής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, Amherst στις ΗΠΑ.

Είχε διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στο Williams College και στο Πανεπιστήμιο του Massachusetts, από το οποίο έλαβε το 1985 και το βραβείο διακεκριμένης διδασκαλίας. Ήταν απόφοιτος των σεμιναρίων του Διεθνούς Δικαίου του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.
Εργάστηκε σε μεγάλες επιχειρήσεις, όπως η Deutsche Bank AG και KVB AG στη Γερμανία και σε Διεθνείς Οργανισμούς όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο, της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες (Επιτροπή), αλλά και στο ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Από το 1992 δίδαξε στην ΑΣΤΕΡ.

Διετέλεσε αντιπρόεδρος της χρηματιστηριακής εταιρείας MIDAS AXE και Γενικός Διευθυντής της ΔΑΝΕ Sea Line. Στις Βρυξέλλες, εργάστηκε ως ανταποκριτής της εφημερίδας ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ της Νέας Υόρκης και υπήρξε μέλος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.
Διετέλεσε Πρόεδρος του Επαγγελματικού τμήματος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Δωδεκανήσου (1998-2002). Είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων με Διεθνή Δραστηριότητα και το βιογραφικό του δημοσιεύεται στην αγγλική έκδοση του Ευρωπαϊκού Who is Who περίοδο 2002-2003. Επίσης, διετέλεσε Πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΤΕΚ), του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Έχει γράψει άρθρα με επιστημονικό περιεχόμενο σε ξένα και ελληνικά περιοδικά και μαζί με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου Σπύρο Συρόπουλο, έχει μεταφράσει το Βιβλίο του Richard Berthold “Η Ρόδος στην Ελληνιστική Εποχή”.

Είχε διατελέσει ακόμα, ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

- Advertisement -