Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΕΥΡΩΠΗVIDEO που προκαλεί ΔΕΟΣ: Η στιγμή της έκρηξης του ηφαιστείου της Αίτνας-Oυρλιαχτά,...

VIDEO που προκαλεί ΔΕΟΣ: Η στιγμή της έκρηξης του ηφαιστείου της Αίτνας-Oυρλιαχτά, και ματωμένα πρόσωπα

Το φως της δημοσιότητας είδε ένα σοκαριστικό video από την στιγμή της έκρηξης του ηφαιστείου της Αίτνας που εξερράγη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 10 άνθρωποι, ανάμεσα τους τουρίστες αλλά και δημοσιογράφοι του BBC.

Στο νέο video που προκαλεί δέος, απεικονίζονται μετά την έκρηξη, να βγαίνουν καπνοί από τον κρατήρα σε υψόμετρο 2.700 μέτρων ενώ μεγάλα κομμάτια πάγου και πέτρες πέφτουν από τον ουρανό, προκαλώντας τον πανικό σε όσους βρίσκονταν στο σημείο. Όπως θα ακούσετε, μια γυναίκα ουρλιάζει έντρομη, ενώ οι περισσότεροι τρέχουν να σωθούν όπως όπως, ψάχνοντας προστασία στο λεωφορείο με το οποίο είχαν φτάσει εκεί.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=pqBttze_j00]

Τα όσα συνέβησαν «μετέδωσε ζωντανά» η ανταποκρίτρια του βρετανικού καναλιού Rebecca Morelle με αναρτήσεις στο twitter.

«Η ροή της λάβας σε συνδυασμό με τον ατμό προκάλεσαν την τεράστια έκρηξη, η οποία μας “σφυροκόπησε” με πέτρες», έγραψε αρχικά η Morelle.

«Μια εκπληκτική 78χρονη κυρία παραλίγο να τραυματιστεί άσχημα, αλλά κατάφερε να γλιτώσει», έγραφε σε άλλο tweet της επισημαίνοντας ότι – παρά το σοκ – τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα.

«Παρόμοιες εκρήξεις έχουν σκοτώσει ανθρώπους στο παρελθόν, οπότε εμείς τη γλιτώσαμε φθηνά» έγραψε η ανταποκρίτρια.

Να αναφέρουμε τέλος, πως η Αίτνα εξερράγη για τρίτη φορά μέσα στις τελευταίες τρεις εβδομάδες εκτοξεύοντας λάβα σε ύψος 200 μέτρων πάνω από τη Σικελία.

 

 

http://www.star.gr/

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ