Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΈνας τραυματίας από έκρηξη φακέλου στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι

Ένας τραυματίας από έκρηξη φακέλου στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι

Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε όταν «παγιδευμένος» φάκελος εξερράγη στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι, όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter η Αστυνομία.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες γαλλικών μέσων ενημέρωσης, το θύμα είναι εργαζόμενη στο κτήριο και τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο και τα χέρια ανοίγοντας το φάκελο.

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πάντως μεταδίδει ότι υπάρχουν πληροφορίες για έναν νεκρό.

Η επιστολή φέρεται να είχε ως παραλήπτη τον Πόουλ Τόμσεν, επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ.

Η Αστυνομία αναφέρει ότι, με βάση τις πρώτες ενδείξεις, ο φάκελος περιείχε κάποιου είδους πυροτέχνημα. Στο σημείο βρίσκονται κλιμάκια του εγκληματολογικού τμήματος.

Περίπου 150 άτομα απομακρύνθηκαν από το κτήριο, όπου επίσης στεγάζονται γραφεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, σύμφωνα με το γαλλικό κανάλι Europe 1. Για προληπτικούς λόγους ακολούθησε έρευνα στις εγκαταστάσεις.

Άγνωστη η προέλευση του φακέλου αλλά στον απόηχο του Βερολίνου

Έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για την προέλευση του φακέλου.

Σημειώνεται πάντως ότι το «παγιδευμένο» δέμα που στάλθηκε στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας και εξουδετερώθηκε χθες περιείχε εκρηκτική ύλη παρόμοια με πυροτεχνήματα.

Την ευθύνη για το δέμα που ταχυδρομήθηκε στο γερμανικό ΥΠΟΙΚ ανέλαβε η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς με ανάρτηση σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου. Οι συντάκτες της ανάρτησης δεν κάνουν καμία αναφορά σε αποστολή φακέλου στο ΔΝΤ.

πηγή: http://www.skai.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ