Δήλωση Δημάρχου Άργους Μυκηνών στην ημερίδα της ΠΕΔ Πελοποννήσου

- Advertisement -

Με αντικείμενο τις θέσεις της Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού απέναντι στις προωθούμενες κυβερνητικές αλλαγές στον Καλλικράτη, ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών & Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου κ. Δημήτρης Καμπόσος στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 15 Μαρτίου στην Τρίπολη, από την ΠΕΔ Πελοποννήσου με θέμα: «ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ», έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση τα τελευταία χρόνια δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα από την Κεντρική Κυβέρνηση και δυστυχώς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μεταρρυθμίσεις οι οποίες οδηγούν στην αποδυνάμωση των Δήμων. Είναι γνωστό πως η μείωση των χρηματοδοτήσεων των Δήμων είναι συνεχής κάτι που έχει άμεσο αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής των πολιτών οι οποίοι μαστίζονται από την φτώχεια.

- Advertisement -

Είναι προφανές πως οι αλλαγές που επιχειρεί να επιβάλλει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών στο πλαίσιο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης αποσκοπεί μόνο σε κομματικά συμφέροντα. Οι αλλαγές στον Καλλικράτη θα επιφέρουν νέο οικονομικό στραγγαλισμό στους Δήμους ενώ η μείωση της θητείας και η εφαρμογή απλής αναλογικής στην εκλογική διαδικασία είναι άλλη μια απόδειξη πως δεν επιθυμούν την εκπροσώπηση από ισχυρές πολιτικές και κοινωνικές πλειοψηφίες. Καλούμε τον κ. Σκουρλέτη σε ουσιαστικό διάλογο χωρίς φιοριτούρες αλλα με θέματα που ενδιαφέρουν επί της ουσίας τoν Έλληνα πολίτη.

Να είναι βέβαιοι πως δεν θα επιτρέψουμε να περάσει ουδεμία μεταρρύθμιση «νύχτα» και χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος με τους Δήμους.

- Advertisement -