ΑΡΓΟΣ: Touch the Past –Άγγιξε το Παρελθόν

- Advertisement -

Το Touch the Past είναι ένα πρόγραμμα που φέρνει σε επαφή νέους 12-16 ετών με την αρχαιολογία και την τεχνολογία 3D printing.
Οι νέοι καλούνται να σχεδιάσουν και να τυπώσουν αντίγραφα από αρχαία αρχιτεκτονική και μικροτεχνία. Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα σχεδιάσουν και θα τυπώσουν σε 3D printer αρχαίες ελληνικές ζωφόρους και αγγεία, έχοντας για πρώτη φορά τη δυνατότητα να αγγίξουν τα αρχαία έργα τέχνης. Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων θα χρησιμοποιηθεί πολτοποιητής πλαστικού που θα μετατρέπει τα απορρίματα σε νήμα για 3D printing. Το πρόγραμμα υλοποιείται υπό τη μορφή εργαστηρίων στην πόλη του Άργους Αργολίδος στη Δημοτική-Νεανική Βιβλιοθήκη του Μπόνη κατά τους μήνες Μάρτιο-Μάιο τις κάτωθι ημερομηνίες, ενώ τα παραχθέντα αντικείμενα θα παρουσιαστούν σε μια έκθεση ανοιχτή για το κοινό το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου. Η συμμετοχή είναι ανοιχτή και δωρεάν για όλους.

- Advertisement -

Δευτέρα 20 Μαρτίου 18:00-21:00
Παρασκευή 7 Απριλίου 18:00-21:00
Σάββατο 8 Απριλίου 12:00-18:00
Μ. Τρίτη 11 Απριλίου 18:00-21:00
Μ. Τετάρτη 12 Απριλίου 18:00-21:00

Το Touch the Past απαρτίζουν νέοι αρχιτέκτονες, αρχαιολόγοι, εκπαιδευτικοί και γλύπτες με επικεφαλής την αρχιτέκτονα Γεωργία Τσαζή. Το έργο αποσκοπεί στην ενδυνάμωση της πολιτισμικής συνείδησης της νέας γενιάς αλλά και στην αναθεώρηση της διαχείρισης και ανάδειξης του ελληνικού πολιτισμικού αποθέματος. Το Touch the Past υλοποιείται με την υποστήριξη του Goethe Institut Thessaloniki και το Robert Bosch Stiftung.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site www.touchthepast.org και τη σελίδα στο Facebook:@touchthepastproject.
Δηλώσεις συμμετοχής και διευκρινίσεις
+30 6948954840
Γεωργία Τσαζή
Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00-15:00

Όλα τα έργα θα εκτεθούν μετά το πέρας του προγράμματος, ενώ οι μαθητές θα παραλάβουν και πιστοποιητικό παρακολούθησης του σεμιναρίου.

- Advertisement -