Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΤραγωδία στο Μετρό Θεσσαλονίκης - Συγκλονίζει συνάδελφος του χειριστή: «Σκοτώθηκε για να...

Τραγωδία στο Μετρό Θεσσαλονίκης – Συγκλονίζει συνάδελφος του χειριστή: «Σκοτώθηκε για να μας σώσει»

Μια συγκλονιστική μαρτυρία για την τραγωδία που σημειώθηκε στο εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης στην Καλαμαριά, χθες το απόγευμα (13/03), έδωσε συνάδελφος του άτυχου χειριστή του γερανοφόρου οχήματος.
Τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν την τραγωδία, περιέγραψε εργαζόμενος στο εργοτάξιο όπου σημειώθηκε το εργατικό δυστύχημα, το οποίο κόστισε τη ζωή σε έναν 50χρονο χειριστή γερανοφόρου.
Στη μαρτυρία του ο Γ. Μακαντάσης, περιγράφει πως ο άτυχος άνδρας αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά, λίγα δευτερόλεπτα πριν αναποδογυρίσει το βαρύ όχημα.
Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Μακαντάσης ανέφερε πως βρισκόταν δύο μέτρα μπροστά στον χειριστή και του έδινε οδηγίες πως θα ανεβάσει το γερανό μαζί με άλλους δύο συνεργάτες του, οι οποίοι ήταν στο υπόγειο του σταθμού.

«Μου φώναξε και μετά από δύο δευτερόλεπτα αναποδογύρισε το γερανοφόρο. Μου είπε να φύγω, “τρέχα, ο γερανός αναποδογυρίζει” όπως επίσης φώναξε και από τον ασύρματο στα παιδιά που βρίσκονταν κάτω να φύγουν».
Είναι προφανές πως ο άτυχος 50χρονος προσπάθησε να σώσει τους συναδέλφους του ενώ ο κ. Μακαντάσης πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τη δική του εκτίμηση, προλάβαινε να πηδήξει από το όχημα.

Το χρονικό της τραγωδίας
Υπενθυμίζεται ότι ο χειριστής του γερανοφόρου βρήκε τραγικό θάνατο στο εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς καταπλακώθηκε από το βαρύ όχημα.

Ο άτυχος 50χρονος, ήταν αδύνατο να απεγκλωβιστεί άμεσα με τα μέσα που είχαν στη διάθεσή τους τα διασωστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και παρέμεινε αρκετή ώρα μετά το δυστύχημα, αιμόφυρτος στο κουβούκλιο του οχήματός του.

Εργαζόμενοι του Μετρό μαζί με πυροσβέστες και διασώστες κατάφεραν να μετακινήσουν το γερανοφόρο όχημα και να απεγκλωβίσουν τον άνδρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 50χρονος ήταν υπεργολάβος της κατασκευάστριας εταιρείας και ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου γερανοφόρου, κάτω από το οποίο βρήκε φρικτό θάνατο.
«Λύγισαν» οι συγγενείς του μόλις είδαν τη σορό
Μετά από πέντε ώρες και μια μαραθώνια επιχείρηση, ο άτυχος χειριστής του μοιραίου γερανοφόρου ανασύρθηκε από το σημείο του δυστυχήματος.
Τραγικές φιγούρες οι συγγενείς του χειριστή που παρακολουθούσαν με αγωνία τις προσπάθειες ανάσυρσης και ήλπιζαν μέχρι την τελευταία στιγμή ότι μπορεί να είναι ζωντανός. Μόλις αντίκρυσαν την σορό του ανθρώπου τους «λύγισαν».

 
http://www.newsbomb.gr/

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ