Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΤα νέα της Πελοποννήσου σε τίτλους

Τα νέα της Πελοποννήσου σε τίτλους

Ανοίγει το καλοκαίρι το νεοσύστατο Λύκειο Αρχαίου Δράματος, στην Επίδαυρο. Θα λειτουργήσει από 4 έως 19 Ιουλίου και οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως τις 15 Απριλίου.

Το σωματεία «φίλοι του θεάτρου στο Ναύπλιο», στο πλαίσιο του ετήσιου φεστιβάλ αφήγησης παραμυθιών και βιογραφικών ιστοριών, συντόνισε εργαστήριο αφήγησης στις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας, με θέμα «ανακαλύπτοντας τον Χόντζα, μέσα απ’ τις ιστορίες του».

Εκδήλωση με θέμα «οι θέσεις του ΚΚΕ για το 20ο συνέδριο του κόμματος», θα γίνει το Σάββατο, στο Εργατικό Κέντρο Σπάρτης, στις 7 το απόγευμα.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποίησης, η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας, διοργανώνει βραδιά ποίησης και ανοιχτού διαλόγου, την Τετάρτη, 22 Μαρτίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων Λακώνων ποιητών Νικηφόρου Βρεττάκου και Γιάννη Ρίτσου, στις 7 το απόγευμα.

Συνεδριάζει σήμερα στις 7 το απόγευμα, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Θα συζητηθούν τρέχοντα θέματα.

Αρχίζουν αύριο, στη μία και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης των Μανιατών κατά των Τούρκων. Ομιλητής θα είναι ο πρώην Δήμαρχος Σπάρτης, Δημοσθένης Ματάλας, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τις εκδηλώσεις θα τιμήσει με την παρουσία του ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την αναγόρευση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, σε επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ανακοίνωσε το Τμήμα, μετά την χθεσινή του Συνέλευση. Η τελετή θα γίνει στις 23 Μαρτίου, στις 6,30 το απόγευμα, στο Τμήμα της Καλαμάτας.

Το κρουαζιερόπλοιο Berlin, το πρώτο για το 2017, καταπλέει σήμερα στο λιμάνι της Καλαμάτας. Μεταφέρει 354 επιβάτες, στην πλειοψηφία τους Γερμανοί.

Δέμα με 22,7 κιλά χασίς, εντόπισαν Λιμενικοί, σε βραχώδη ακτή, της θαλάσσιας περιοχής «Ασπούδια» της Νεάπολης Βοιών Λακωνίας.

Το ελαιόλαδο της Μεσσηνίας, τα πορτοκάλια της Λακωνίας και οι αγκινάρες της Αργολίδας, θα προβληθούν σε ντοκιμαντέρ, σε εκπομπή της ΕΡΤ-2, στις 18 Μαρτίου, στις 6,30 το απόγευμα. Στην εκπομπή «Οι τοπικές κουζίνες ταξιδεύουν στην σκιά του Ταυγέτου, στην πεδιάδα του Ευρώτα, στάση στις Αμύκλες, στους Λακωνικούς πορτοκαλεώνες.

Η ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων Πελοποννήσου, θα δώσει δυναμικό παρόν στον εορτασμό της επετείου του Κιλελέρ, την Κυριακή, 19 Μαρτίου, στις 12,30 το μεσημέρι.

Μία ιστορική απόφαση πήρε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Νότιας Κυνουρίας. Πρόκειται για την ανακήρυξη του Κοσμά, ως «μαρτυρικό χωριό». Είχε καταστραφεί ολοσχερώς απ’ την πυρπόληση των Γερμανών στρατευμάτων κατοχής, στις 29 και στις 30 Ιανουαρίου του 1944.

«Ο περιηγητής Παυσανίας επισκέπτεται την Επίδαυρο». Αυτό είναι το θέμα της διάλεξης που θα κάνει αύριο ο καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και συγγραφέας, Γιώργος Γιατρομανωλάκης, στο Πνευματικό Κέντρο Λυγουριού Αργολίδας.

 

 

Αρχική

 

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ