ΠΡΟΣΟΧΗ επικίνδυνο ψάρι στο Αιγαίο

- Advertisement -

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ (ΕΛΚΕΘΕ) ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΞΕΝΙΚΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΄΄ΛΕΟΝΤΑΡΟΨΑΡΟ΄΄ (PTEROIS MILES) ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ, ΜΕ ΒΑΣΙΜΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑΧΕΙΑ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.
ΤΟ ΛΕΟΝΤΑΡΟΨΑΡΟ (PTEROIS MILES) ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΞΕΝΙΚΟ ΤΡΟΠΙΚΟ ΨΑΡΙ ΜΕ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΙΝΔΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ / ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ, ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΚΑΙ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2015. ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΗΛΘΕ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΩΡΥΓΑΣ ΤΟΥ ΣΟΥΕΖ. ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΑΤΟΜΑ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΟΨΑΡΟΥ (PTEROIS MILES) ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ΄Η ΑΛΙΕΥΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ 2 ΚΑΙ 40 ΜΕΤΡΩΝ ΒΑΘΟΥΣ, ΣΕ ΒΡΑΧΩΔΕΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, ΔΙΑΚΕΚΟΜΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΑΜΜΩΔΗ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ Η ΣΕ ΚΟΡΑΛΛΙΟΓΕΝΗ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ.
ΟΙ ΡΑΧΙΑΙΕΣ ΚΑΙ ΕΔΡΙΚΕΣ ΑΚΑΝΘΕΣ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΟΨΑΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΟΔΥΝΗΡΟ ΤΡΑΥΜΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ.
ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΟΥ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΟΨΑΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ “SYNANCEISA SSP“, ΚΑΙ EINAI ΠΟΛΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΟΥΔΕΤΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ.
Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΕΒΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΩΝ – ΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑΣ ΜΑΣ.

- Advertisement -

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΛΕΟΝΤΑΡΟΨΑΡΟ (PTEROIS MILES) ΝΑ ΔΙΔΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ  ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΣ

ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

- Advertisement -
 

________________