Γρίπη: 81 οι νεκροί – Σε σταδιακή ύφεση το κύμα – Κυριαρχεί πλέον ο ιός Β

Ιατρός συνταγογράφηση
- Advertisement -

Μειώνεται σταθερά το κύμα της γρίπης στην χώρα μας, ενώ με λίγο διαφορετικό πρόσωπο εμφανίζεται πλέον ο ιός, καθώς, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ και την εβδομαδιαία του έκθεση, κυριαρχεί ο ιός τύπου Β και όχι ο Α(Η3Ν2) που ήταν ο λεγόμενος κυρίαρχος ιός από τον περασμένο Δεκέμβριο που άρχισε η περίοδος της γρίπης.

- Advertisement -

Να σημειώσουμε, ότι το αντιγριπικό εμβόλιο παρέχει προστασία και έναντι του τύπου Β.
Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν τέσσερις θάνατοι από επιπλοκές της γρίπης και επτά κρούσματα σοβαρής μορφής της νόσου που χρειάζονταν νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
Συνολικά, έχουν καταγραφεί 247 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 232 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ. Από τους ασθενείς που εμφάνισαν βαριά μορφή της γρίπης ήταν εμβολιασμένοι οι 54 (ποσοστό 23,2%).
Επίσης, έχουν καταγραφεί 81 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Οι 67 θάνατοι αφορούσαν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ και οι 14 σε ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ. Από το σύνολο των 81 ασθενών που απεβίωσαν, μόνο το 22,2% ήταν εμβολιασμένοι για τη γρίπη.
Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ υπογραμμίζουν την ανάγκη της έγκαιρης χορήγησης αντι-ιικών σε ασθενείς με σοβαρή συμπτωματολογία, κυρίως στα άτομα με παράγοντες κινδύνου για επιπλοκές από τη γρίπη, ανεξαρτήτως του ιστορικού εμβολιασμού και της εργαστηριακής επιβεβαίωσης της γρίπης.

 

 
http://www.onmed.gr/

 

 

 

- Advertisement -

________________