Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝ. Παππάς: Η κυβέρνηση βάζει τάξη στην κατανομή της κρατικής διαφήμισης. Εγκύκλιος...

Ν. Παππάς: Η κυβέρνηση βάζει τάξη στην κατανομή της κρατικής διαφήμισης. Εγκύκλιος του υπουργού ΨΗΠΤΕ σε φορείς του Δημοσίου για την κρατική διαφημιστική δαπάνη

Εγκύκλιος του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Ν. Παππά εστάλη σήμερα σε όλους τους φορείς του Δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα, σχετικά με την τήρηση της νομοθεσίας για την κρατική διαφημιστική δαπάνη.

«Με τη λειτουργία του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης τελειώνουν οι γκρίζες ζώνες και η ανομία στο διαδίκτυο. Ο νόμος υφίσταται, και, πλέον θα εφαρμόζεται. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τάξη και στην κατανομή της κρατικής διαφήμισης, για την οποία διασφαλίζουμε την τήρηση της ποσόστωσης καταβολής του 70% για τα Μέσα πανελλαδικής εμβέλειας και του 30% υπέρ τα των Μέσων της περιφέρειας», τόνισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς, σε δήλωσή του με αφορμή την αποστολή της εγκυκλίου.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη λειτουργία της διαδικασίας ελέγχου και έγκρισης διαφημιστικών δαπανών των φορέων από το αρμόδιο υπουργείο ΨΗΠΤΕ είναι οι εξής: έγκαιρη κατάθεση των προγραμμάτων επικοινωνιακής προβολής, υποβολή προγραμμάτων με ρεαλιστικά χαρακτηριστικά και προοπτική υλοποίησης, τήρηση της κατανομής των διαφημιστικών δαπανών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 4 του Π.Δ. 261/1997, ιδιαιτέρως σε ό,τι αφορά την ποσόστωση των περιφερειακών μέσων ενημέρωσης, η οποία ανέρχεται στο 30% της συνολικής, ανά φορέα, προϋπολογιζόμενης δαπάνης.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Ν. Παππάς, κατά την χθεσινή παρουσίαση στη ΓΓΕΕ του Μητρώου ηλεκτρονικών ΜΜΕ, είχε τονίσει ότι ο κανόνας για την ποσόστωση των περιφερειακών ΜΜΕ θα τηρηθεί απαρέγκλιτα. Επίσης, σημείωσε ότι διασφαλίζεται η τήρηση της ποσόστωσης καταβολής 70-30 μεταξύ των πανελλαδικών και περιφερειακών Μέσων, ενώ σε περίπτωση μη τήρησης της ποσόστωσης θα επιβάλλεται στον υπόχρεο φορέα το προβλεπόμενο πρόστιμο.

 

 
ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ