Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑΜΑΘ. ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ - ΔΥΣΛΕΞΙΑΑνακοίνωση των Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής Αργολίδας για τις αλλαγές του ΕΟΠΥΥ στα...

Ανακοίνωση των Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής Αργολίδας για τις αλλαγές του ΕΟΠΥΥ στα άτομα που χρήζουν ειδικής αγωγής

Οι Θεραπευτές Ειδικής Αγωγής του Νομού Αργολίδας, ενωμένοι και αποφασισμένοι, στεκόμαστε απέναντι στις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ καθώς καταστρατηγούνται τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και αρνούμαστε κάθε σύμβαση που εκ προοιμίου μειώνει την δαπάνη για την ειδική αγωγή στο μισό και ως συνέπεια τις παροχές των παιδιών που χρήζουν ειδικής αγωγής. Καλούμε τους λήπτες υπηρεσιών ειδικής αγωγής, τους συλλόγους ατόμων με αναπηρία, τους γονείς να σταθούν στο πλάι μας! Η σχέση µας είναι πρωτίστως θεραπευτική και η διατήρηση αυτής είναι πολύ ζωτική για µας, όχι μόνο οικονομικά, αλλά κυρίως ηθικά. Η ουσία δεν βρίσκεται στο γεγονός ότι πλέον δεν σας ζητούν να πληρώνετε. Η ουσία είναι ότι δεν θα υπάρχουν ειδικοί να παρέχουν τις υπηρεσίες. Η ουσία είναι ότι ο προϋπολογισμός για την ειδική αγωγή έχει μειωθεί στο μισό! ..Το οποίο μεταφράζεται σε αντίστοιχη μείωση στη συχνότητα και κατ’ επέκταση στην ποιότητα και την αποτελεσματικότητα των ήδη εφαρμοζόμενων προγραμμάτων αποκατάστασης. Στόχος μας είναι μια μάχη για την διατήρηση του δικαιώματός σας για κάλυψη των δαπανών ειδικής αγωγής και για τη διατήρηση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Είναι αναφαίρετο συνταγματικό σας δικαίωμα. Ζητάμε να σταθείτε δίπλα μας καθώς μέσω της σύμβασης προωθούνται τα εξής:
1. ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΑΠΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ 45%.
Συνέπεια:
• Οι ήδη ισχύουσες εγκρίσεις να μην ανανεωθούν
• Παιδιά που χρήζουν νέες εγκρίσεις να μην πάρουν ποτέ.
Η απόφαση της μείωσης βασίστηκε στον ισχυρισμό των υπέρογκων δαπανών για την ειδική αγωγή και κατηγορηθήκαμε -ως θεραπευτές- για το υπερβολικό αυτό ποσό. Ο ισχυρισμός αυτός είναι αβάσιμος καθώς οι εγκρίσεις δίνονταν αποκλειστικά και μόνο από δημόσιους φορείς και όχι από ιδιωτικά θεραπευτικά κέντρα ή ιδιώτες θεραπευτές.
2. ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΕΟΠΠΥ.
Συνέπεια:
• Οι γονείς δεν θα μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα τον κατάλληλο θεραπευτή, σύμφωνα με κριτήρια που αφορούν: προϋπηρεσία, επαγγελματική κατάρτιση, αλληλεπίδραση με το παιδί, κ.α)
3. ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ των προσωπικών στοιχείων οικογένειας- παιδιού, με το on-line σύστημα του ΕΟΠΠΥ.
4. ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ από την αντίστροφη σχέση: μείωση διάρκειας-αύξηση συχνότητας των συνεδριών.
Συνέπεια:
Αρνητικές επιπτώσεις:
• Στο παιδί που θα ανακόψουν την θεραπευτική του πορεία καθώς και όποια προσπάθεια έχουν καταβάλει οι γονείς.
• Στους γονείς που θα τους επιβαρύνει επιπλέον οικονομικά και θα επηρεάσει την καθημερινότητα τους με τις συνεχείς μετακινήσεις (15 συνεδρίες των 30λεπτών ή και λιγότερες).
5. ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ.
Συνέπεια:
• Η σύμβαση εναντιώνεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία χωρίς τουλάχιστον να διασφαλίζονται στους γονείς του Ν. Αργολίδος (και στους περισσότερους νομούς) οι ανάλογες σε παροχές, προσωπικό και εξοπλισμό δημόσιες δομές για την κάλυψη των αναγκών της ειδικής αγωγής.
Για τους παραπάνω λόγους οι παρακάτω θεραπευτές του Ν. Αργολίδας καταψηφίζουν την σύμβαση και δηλώνουν «ΟΧΙ» σε κάθε σύμβαση και κάθε νομοθέτηση που μειώνει τις παροχές στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που υποστηρίζουμε.
Βασιλόπουλος Γιώργος (Λογοθεραπευτής – Ειδ. Παιδαγωγός)
Bουλαδά Λωίδα (Λογοθεραπεύτρια)
Γιαννοπούλου Ιωάννα (Λογοθεραπεύτρια)
Γκιαούρης Γιώργος (Λογοθεραπευτής)
Διατσίγκου Κατερίνα (Εργοθεραπεύτρια)
Δρούγκα Ευγενία (Λογοθεραπεύτρια)
Καρδαμπίκη Ιωάννα (Λογοθεραπεύτρια)
Κατσελή Ευαγγελία (Ψυχολόγος)
Κόλλια Αντωνία (Εργοθεραπεύτρια)
Λαφιώτη Ευγενία (Λογοθεραπευτρια)
Λεμπέση Μαρία (Ψυχολόγος – Ειδ. Παιδαγωγός)
Λέτσιου Νικολέτα (Λογοθεραπεύτρια)
Μπούνου Χριστίνα (Ψυχολόγος)
Παπαγεωργίου Κατερίνα (Λογοθεραπεύτρια)
Πετρουλά Γιούλα (Λογοθεραπεύτρια)
Στεφανή Γιώτα (Εργοθεραπεύτρια)
Σωτηροπούλου Αγγελική (Λογοθεραπεύτρια)
Τριβυζάς Λεωνίδας (Εργοθεραπευτής)
Τράκας Άγγελος (Λογοθεραπευτής)
Χριστοπούλου Χριστίνα (Λογοθεραπεύτρια)
Σας καλούμε λοιπόν να στηρίξετε την προσπάθεια μας για βιώσιμες και δίκαιες λύσεις στο χώρο της “Ειδικής Αγωγής” και να συνταχθείτε στο πλάι μας.

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ