Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣτην τελική ευθεία το τμήμα ΑΝΤΙΡΡΙΟ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ σε 1 ΩΡΑ και...

Στην τελική ευθεία το τμήμα ΑΝΤΙΡΡΙΟ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ σε 1 ΩΡΑ και 40 ΛΕΠΤΑ πρίν απο το Πάσχα

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη παρουσία του Γενικού Γραμματέα Υποδομών Γιώργου Δέδε το δεύτερο αυτοτελές τμήμα του αυτοκινητόδρομου «Ιόνια Οδός» από την Φιλιππιάδα, στην περιοχή της Άρτας έως την Πέρδικα, στην περιοχή των Ιωαννίνων.
Το τμήμα Φιλιππιάδα –Πέρδικα, μήκους 37χλμ, μαζί με την Παράκαμψη Άρτας-Φιλιππιάδας που είναι ήδη σε κυκλοφορία, δημιουργούν έναν συνεχόμενο αυτοκινητόδρομο 53χλμ μειώνοντας στο μισό τη χρονοαπόσταση Φιλιππιάδα – Ιωάννινα. Επίσης, αναμένεται να συμβάλλει δραστικά στην ασφάλεια των οδικών μετακινήσεων και μεταφορών καθώς αντικαθιστά το σημερινό οδικό τμήμα της Εθνικής Οδού Άρτας – Ιωαννίνων, ένα από τα στενότερα και δυσκολότερα οδικά τμήματα στο οποίο κάθε χρόνο συμβαίνουν δεκάδες τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα.
Η παράδοση του τμήματος Φιλιππιάδα -Πέρδικα ακολουθεί εκείνη του τμήματος Κουβαράς-Αμφιλοχία, ενόψει της λειτουργικής παράδοσης του συνόλου του έργου στα τέλη του ερχόμενου Μαρτίου. Η ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού, ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου μήκους 196 χλμ, θα φέρει κατά 2 ώρες περίπου πιο κοντά το Αντίρριο με τα Ιωάννινα. Από τις 3,5 ώρες σχεδόν που απαιτούνται σήμερα, οι οδηγοί θα φτάνουν στον προορισμό τους σε 1 ώρα και 40 λεπτά. Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα πριν το Πάσχα να χρησιμοποιήσουν τον οδικό άξονα της Ιόνιας Οδού στο σύνολό του.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ