Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΕξιχνιάστηκαν έντεκα περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων στην Αργολίδα, Αρκαδία και Μεσσηνία

Εξιχνιάστηκαν έντεκα περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων στην Αργολίδα, Αρκαδία και Μεσσηνία

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, έντεκα (11) περιπτώσεις απάτης σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων, στην Αργολίδα, την Αρκαδία και την Μεσσηνία.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν προχθές (4.3.2017), στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 39 και 40 ετών, αντίστοιχα.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτη, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν (1) 25χρονο ημεδαπό και άγνωστους συνεργούς τους.
Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο προσέγγισης, εξαπατούσαν ηλικιωμένα κυρίως άτομα, παραθέτοντας τους ψευδή γεγονότα ως αληθή, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.
Συγκεκριμένα, δηλώνοντας ψευδώς την ιδιότητα του υπαλλήλου της Δ.Ε.Η, προσέγγιζαν κυρίως ηλικιωμένα άτομα στις οικίες τους και προφασιζόμενοι βλάβη του δικτύου και τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς, τους έπειθαν να συγκεντρώσουν τα χρήματα και τα κοσμήματά τους εντός υφάσματος για δήθεν προστασία τους και στη συνέχεια αποσπώντας την προσοχή τους, τα αφαιρούσαν.
Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω μαζί με άγνωστους συνεργούς, κατά το διήμερο 2/3.3.2017, διέπραξαν συνολικά:
Μία (1) περίπτωση απόπειρας απάτης σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους-Μυκηνών Αργολίδας,
μία (1) περίπτωση απάτης και επτά (7) περιπτώσεις απόπειρας απάτης σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Τρίπολης και Μεγαλόπολης Αρκαδίας,
μία (1) περίπτωση απάτης και μία (1) περίπτωση απόπειρας απάτης, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας.
Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα και κοσμήματα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις -5.500- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.
Κατασχέθηκαν, ένα όχημα και δύο κινητά τηλέφωνα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων, καθώς και το χρηματικό ποσό των -612- ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, για την ταυτοποίηση των συνεργών τους, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ