Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕΠΙΔΑΥΡΟΣΝέο Προεδρείο και μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Επιδαύρου

Νέο Προεδρείο και μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Επιδαύρου

Την Κυριακή 5 Μαρτίου και ώρα 10 πμ στο Δήμο Επιδαύρου διενεργήθηκε η διαδικασία της εκλογής νέου προεδρείου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής.

Πρόεδρος επανεξελέγη η κ. Αισώπου Εύη, Αντιπρόεδρος η κ. Σμυρλή Ευαγγελία και Γραμματέας ο κ. Οικονόμου Αναστάσιος Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εξελέγησαν οι κ.κ. Διδασκάλου Χρήστος, Κωστούρος Δημήτριος, Ξυπολιάς Ιωάννης και Σχινάς Φώτιος. Αντιδήμαρχοι ορίστηκαν οι κ.κ. Ξυπολιάς Ιωάννης, Σχινάς Φώτιος, Κατσίγιαννης Σπύρος και Μπλάτσου Αναστασία.

Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά της η Πρόεδρος, είπε:

Κύριε Δήμαρχε
κυρία, κύριοι συνάδελφοι της πλειοψηφίας

Επιτρέψτε μου να σας πω δύο λόγια που σκεφτόμουν αυτές τις μέρες ,εν όψει της επικείμενης σημερινής διαδικασίας. Είμαστε συνοδοιπόροι και συνεργάτες διαγράφοντας κοινή πορεία, με κάποιες ελάχιστες αλλαγές, οι ίδιοι άνθρωποι εδώ και έξι περίπου χρόνια.

Ένα χρονικό διάστημα υπέρ αρκετό για να δοκιμαστούν οι ανθρώπινες συμπεριφορές, να χτιστούν ή να γκρεμιστούν – το ευκολότερο – οι μεταξύ μας σχέσεις και το αξιοθαύμαστο σε αυτή την πορεία είναι ότι διατηρείται σχεδόν ανέπαφη η εσωτερική ισορροπία, η εμπιστοσύνη και η αμοιβαιότητα

Στοιχεία και δυσεύρετα σε κοινωνικό επίπεδο αλλά και σχεδόν ανύπαρκτα σε επίπεδο αυτοδιοικητικών συνδυασμών. Στοιχεία που συντηρούνται από εμάς τους ιδίους προσωπικά αλλά που υφαίνονται και διαχειρίζονται απ τον άνθρωπο που έχει στα χέρια του την ευθύνη του Δήμου, τον Δήμαρχο κ Κωνσταντίνο Γκάτζιο.

Και τώρα επιτρέψτε μου δύο κουβέντες προς την ολομέλεια.’

Αξιότιμο Δημοτικό Συμβούλιο

Η πολιτική δράση είναι ανθρώπινη έκφραση για αυτό και όλα τα ανθρώπινα πάθη όπως ο εγωισμός , η φιλοδοξία, η ματαιοδοξία ο ωφελιμισμός έχουν τη θέση τους και δικαιολογούνται στην συμπεριφορά μας ,ως ένα βαθμό. Όμως πρέπει να Ελληνική επισημάνουμε μία σοβαρή παράμετρο: η πολιτική είναι μέρος της ηθικής ενέργειας του ανθρώπου και κατά βάθος είναι πρόθεση και πράξη παιδευτική με βαθύ αίσθημα ευθύνης μάλιστα, τόσο απέναντι στον εαυτό μας όσο και απέναντι στους άλλους.

Γι αυτό πάντα στον πολιτικό μας λόγο και στην πολιτική μας δράση θα πρέπει να έχουμε ως σημείο αναφοράς το ήθος και την αξιοπρέπεια, την μετριοπάθεια και τον σεβασμό προς τον φαινομενικά αντίπαλο στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά στην ουσία συμμέτοχο και κοινωνό στην λειτουργία του Δήμου Μέσα από μία τέτοια στάση καταδεικνύεται και το μέγεθος της ηθικής μας ποιότητας κυρίως σε στιγμές κρίσης ,όπου εκεί οφείλουμε να αναδείξουμε -αν μπορούμε- το πολιτικό μας ανάστημα.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι έχουμε κλιθεί ο καθένας απ την θέση του να υπηρετήσουμε , το σύνολο με βάση το αλληλέγγυο και το συνυπεύθυνο στην πολιτική μας δραστηριότητα.

Είμαστε εδώ , όμως για να δίνουμε το στίγμα μίας πολιτικής κουλτούρας, που οφείλουμε να διαμορφώσουμε ,και ενός πολιτισμού στην πολιτική ζωή.

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ