Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΜηνυτήρια αναφορά για την χωματερή στο Δρέπανο - Πλήρης δικαίωση του Μιχάλη...

Μηνυτήρια αναφορά για την χωματερή στο Δρέπανο – Πλήρης δικαίωση του Μιχάλη Καζά – Δεν θα επιτρέψουμε την καταστροφή του Δρεπάνου

Πλήρης η δικαίωση των argonafplia.gr και VDmedia webTv για την ανάρτηση του Μιχάλη Καζά σχετικά με τα μπάζα και την χωματερή στο Δρέπανο και συγκεκριμένα στο χώρο μετά το Γυμνάσιο Δρεπάνου. 

Σε Μηνυτήρια αναφορά που κοινοποιήθηκε επισήμως σήμερα από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας αναφέρεται ρητά η ύπαρξη χωματερής στο Δρέπανο. Συγκεκριμένα, αναφέρει η Μηνυτήρια αναφορά:

“Κατά την αυτοψία εκπροσώπου της Υπηρεσίας μας σύμφωνα με το σχετικό 2, διαπιστώθηκε η πρόσφατη εναπόθεση πολλών μεγάλων τμημάτων  κορμών δένδρων (φοίνικες) και μπάζων παντός τύπου (φερτών χωμάτων, τμημάτων οπλισμένου σκυροδέματος, ειδών υγιεινής κ.α.) σε μεγάλη έκταση εκατέρωθεν του υφιστάμενου χωματόδρομου τόσο εκτός όσο κυρίως και εντός του ως άνω αρχαιολογικού χώρου. Η υφιστάμενη κατάσταση αλλοιώνει  αφενός την φυσιογνωμία του τοπίου, συνιστά δε σοβαρή υποβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου Νησί Δρεπάνου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ν.3028/2002 “Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς”.

 

ΚΛΙΚ στη ΦΩΤΟ για να την δείτε σε πραγματικό μέγεθος


Συνεπώς η παράβαση είναι δεδομένη. Η μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου διαβιβάστηκε προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ναυπλίου και παίρνει πλέον τον δρόμο της.

Ο δημοσιογράφος κ. Μιχάλης Καζάς μετά την λήψη της μηνυτήριας αναφοράς της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, με την οποία προτείνεται ως μάρτυρας στην υπόθεση μαζί με τον αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας κ. Νίκο Κατσαραίο δήλωσε:

“Πρέπει να καταλάβουμε όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας και ανεξαρτήτως αν ήμαστε ή όχι δημόσια πρόσωπα, ότι αυτή η χώρα πρέπει να παύσει να είναι ένας απέραντος σκουπιδότοπος. Αυτά τα χώματα που έχουν ποτιστεί με αίμα και στα οποία έχει γραφεί η ιστορία για περισσότερα από πέντε χιλιάδες χρόνια δεν μπορεί να γίνεται οικόπεδο και χωματερή του οιουδήποτε ασυνείδητου πολίτη ή αρχής.

Εμείς οι ίδιοι οι πολίτες έχουμε ιερά υποχρέωση να περιφρουρήσουμε και να προστατεύσουμε την πατρίδα μας.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας με αυτή την μηνυτήρια αναφορά απέδειξε ότι είναι αρκετά ευκίνητη ως υπηρεσία και σε ελάχιστο χρόνο προχώρησε μια σοβαρή υπόθεση εφαρμόζοντας τον νόμο και τις κείμενες διατάξεις.

Ελπίζω μετά από ολόκληρη αυτή την κινητοποίηση το Δρέπανο να γλυτώσει την καταστροφή του και το γεγονός αυτό να αποτελέσει και αφετηρία για την ανάδειξη του Αρχαιολογικού χώρου Δρεπάνου και της πλούσιας ιστορίας του”.   

Δείτε τη σχετική ανάρτηση με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ:

Το σχετικό βίντεο:

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ