Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΗΛΕΙΑΕφιαλτικό ξύπνημα για δυο ηλικιωμένους στο Κατάκολο- Τέσσερις ληστές τους απειλούσαν για...

Εφιαλτικό ξύπνημα για δυο ηλικιωμένους στο Κατάκολο- Τέσσερις ληστές τους απειλούσαν για τα χρήματα τους

Τον απόλυτο τρόμο έζησαν χθες τα ξημερώματα δύο αδέλφια από την περιοχή του Κατακόλου, που έπεσαν θύματα ληστείας, μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

Οι ηλικιωμένοι που στις 2 τα ξημερώματα της Τετάρτης, κοιμόντουσαν στο σπίτι τους, δεν περίμεναν πως θα ξυπνούσαν ξαφνικά, απειλούμενοι από τέσσερις ληστές, οι οποίοι έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ζητούσαν επιτακτικά να τους δώσουν τα χρήματα που είχαν.

Ο ηλικιωμένος έμπορος του Κατακόλου, Γιάννης Αρβανίτης και η αδελφή του Μαρία, αναγκάστηκαν να δώσουν το ποσό των 250 ευρώ, τα μοναδικά χρήματα που είχαν στην οικία τους, για να «ελευθερωθούν» από τον εφιάλτη.

Όπως εξήγησε σε δηλώσεις του ο 88χρονος, Γιάννης Αρβανίτης, που διατηρεί παντοπωλείο, στην περιοχή του Κατακόλου, γύρω στις 2 τα ξημερώματα και ενόσω ο ίδιος κοιμόταν στην κάμαρά του, αντιλήφθηκε τους θορύβους μέσα στην οικία του. Μόλις που κατάφερε να ανοίξει τα μάτια του, είδε πάνω από το κεφάλι του, τέσσερις δράστες, με κουκούλες να του ζητούν να τους δώσει χρήματα. «Λεφτά, λεφτά», ήταν οι μοναδικές λέξεις που είπαν οι δράστες στον ηλικιωμένο, που τον ακινητοποίησαν στο κρεβάτι. Στην δίπλα κρεβατοκάμαρα βρισκόταν η 81χρονη αδελφή του, Μαρία, η οποία είχε ακινητοποιηθεί ήδη από την ομάδα των ληστών, χωρίς να μπορεί να αντιδράσει.

Τα έκαναν γυαλιά καρφιά

Οι τέσσερις άγνωστοι, που φορούσαν κουκούλες και γάντια, είχαν εισέλθει στο χώρο της οικίας από παράθυρο το οποίο παραβίασαν με περίτεχνο τρόπο, κόβοντας τα κάγκελα που το προστάτευαν. Αφού μπήκαν στην οικία, ακινητοποίησαν τους δύο ηλικιωμένους και άρχισαν να ψάχνουν μέσα στο σπίτι για λεφτά. Ο 88χρονος, έβγαλε από την τσέπη του παντελονιού του το ποσό των 250 ευρώ και τους το παρέδωσε υπό την απειλή των αντικειμένων που είχαν στα χέρια τους, τα οποία σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν κάποια κατσαβίδια, που χρησιμοποίησαν προφανώς για να παραβιάσουν το παράθυρο.

«Έσπασαν τα ντουλάπια και πέταξαν όλα τα πράγματα κάτω. Φορούσαν κουκούλες και γάντια και είχαν στα χέρια τους κατσαβίδια. Μπήκαν από έναν φεγγίτη και πέρασαν στο δωμάτιο της αδελφής μου μετά ήλθαν στο δωμάτιο. Κοιμόμασταν εκείνη την ώρα. Δεν μας χτύπησαν αλλά ζητούσαν συνεχώς χρήματα. Είχα 250 ευρώ στην τσέπη του παντελονιού μου και τους τα έδωσα. Με είχαν ακινητοποιήσει και δεν μπορούσα να σηκωθώ. Τα έκαναν όλα γυαλιά καρφιά μέσα στο σπίτι και ύστερα αφού δεν βρήκαν κάτι άλλο έφυγαν από την κεντρική πόρτα», αναφέρει ο κ. Αρβανίτης.

Κινητοποίηση της αστυνομίας

Οι δύο ηλικιωμένοι, σοκαρισμένοι από αυτά που έζησαν τα ξημερώματα στο ίδιο τους το σπίτι, κάλεσαν λίγη ώρα αργότερα, την αστυνομία, όπου άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, έφτασαν γρήγορα στην περιοχή. Από εκείνη την ώρα, οι αστυνομικοί, έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσουν τους δράστες, αφού πρώτα συνέλεξαν όλα τα στοιχεία μέσα από το σπίτι. Ο τρόπος που έδρασαν οι δράστες και το γεγονός πως ερεύνησαν και οι ίδιοι την οικία, ακόμα κι όταν ο 88χρονος άνδρας τους παρέδωσε τα χρήματα, οδηγεί, σύμφωνα με πηγές, στο συμπέρασμα πως έψαχναν αποκλειστικά χρήματα ενώ δεν αποκλείεται το γεγονός, κάποιος από τους τέσσερις δράστες ή και από κοινού να παρακολουθούσαν το σπίτι.

 

 

Αρχική

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ