Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΕΥΡΩΠΗΝίκος Ανδρουλάκης: "Η κυβέρνηση έχει εθιστεί να παρουσιάζει το μαύρο άσπρο"

Νίκος Ανδρουλάκης: “Η κυβέρνηση έχει εθιστεί να παρουσιάζει το μαύρο άσπρο”

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση έχει εθιστεί στο να παρουσιάζει το μαύρο ως άσπρο, εξέφρασε ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη του στην Εφ. Μακεδονία. Το επικοινωνιακό περιτύλιγμα δεν αλλάζει την ουσία, πρόσθεσε.

Επίσης σημείωσε ότι: «τα αντίμετρα που επικαλείται η κυβέρνηση, θα ισχύσουν όταν και αν πιάσουμε τους στόχους για το 3,5% πλεόνασμα. Κάτι σχεδόν αδύνατο με τις σημερινές συνθήκες». Υπογραμμίζει ακόμη ότι: «Βασική μεταρρύθμιση θα έπρεπε να είναι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και ο περιορισμός του μη μισθολογικού κόστους, προς όφελος των νέων που δραστηριοποιούνται στην αγορά εργασίας και κυρίως των ελεύθερων επαγγελματιών».

Ακόμη για τα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών: «Πρώτα πρέπει να δούμε το αποτέλεσμα της κάλπης και μετά να συζητήσουμε το μετεκλογικό τοπίο και το ενδεχόμενο συνεργασιών, στην περίπτωση που προκύπτει αυτή η ανάγκη. Οφείλουμε όμως να είμαστε ξεκάθαροι: οποιαδήποτε κυβερνητική συνεργασία, προϋποθέτει προγραμματική συμφωνία, σε αντίθετη περίπτωση δεν υπάρχει πολιτικό πεδίο συνεννόησης»

Τέλος, για την κεντροαριστερά τόνισε ότι, εάν το άλμα ενοποίησης της κεντροαριστεράς, πραγματοποιηθεί σε μια νέα πολιτική και ηθική βάση, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταρρεύσει.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη ΕΔΩ

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ