Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΒίοι παράλληλοι ή αντίθετοι το Άργος και το Ναύπλιο με την Γιούσεφ...

Βίοι παράλληλοι ή αντίθετοι το Άργος και το Ναύπλιο με την Γιούσεφ και την Στικούδη;;;

Άναψε και πήρε φωτιά το δένδρο τα Χριστούγεννα στο Ναύπλιο με την Στικούδη, φωτιά θα πάρει και το Άργος την Κυριακή με την παρουσία της Γιουσέφ στο Καρναβάλι.

Στη φωτό αριστερά η Κατερίνα, δεξιά η Γιούσεφ. Περί ορέξεως ίσως είναι μοιρασμένες οι απόψεις. Περί λογαριασμού όμως η διαφορά ασύγκριτη!!!

Ίσως να φαίνεται ότι είναι παράλληλη η κίνηση των δήμων για να αυξήσουν την συμμετοχή του κόσμου στις αντίστοιχες εκδηλώσεις, αλλά είναι έτσι;

Μολονότι Χριστούγεννα σημαίνει κατάνυξη και το άναμμα του δένδρου είναι συμβολική υπόθεση, εμείς δεν θα θέσουμε το θέμα στη βάση του ηθικού ή μη ηθικού, ούτε ήμαστε θρησκόληπτοι.

Στο Άργος, τώρα για Βασίλισσα του Καρναβαλιού έρχεται η Γιούσεφ. Κορμάρες και οι δύο γυναίκες, αλλά η Γιούσεφ έρχεται σε ένα αποκριάτικο πανηγύρι με πανελλαδική πλέον διάσταση, η Κατερίνα ήρθε σε ένα εθιμοτυπικό γεγονός.

Σε άναμμα δένδρου σπάνια βλέπεις, “φωνές κορμάρες” σε καρναβάλι είναι δεδομένο παγκοσμίως ότι θα υπάρξουν και αυτά. Θυμηθείτε τι γίνεται στο Ρίο ή στην Πάτρα. 

Να το ξεπεράσουμε όμως αυτό το επιχείρημα, γιατί δεν θα συμφωνήσουμε με όσους είναι προκατειλημμένοι και θέλουν να στηρίξουν την μια ή την άλλη πλευρά “πάσει θυσία”.

Πάμε όμως σε μια άλλη σύγκριση. 23.500 στοίχισε η Στικούδη για να απευθυνθεί σε τριακόσιους παρευρισκόμενους, 2.300 η Γιούσεφ μαζί με τον Βισκαδουράκη να απευθυνθεί σε δέκα χιλιάδες κόσμο. Λοιπόν, ποια είναι η επιχειρηματολογία όλων αυτών που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα;

70 ευρώ σπατάλησε το Ναύπλιο για κάθε θεατή με την Στικούδη, 23 λεπτά ανά θεατή το Άργος για Γιούσεφ και Βισκαδουράκη. 300 φορές πιο ακριβά πλήρωσε ο Κωστούρος την Στικούδη, από ότι ο Καμπόσος για Γιούσεφ και Βισκαδουράκη.

Επιπρόσθετα να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βισκαδουράκης παίρνει τα 2000 ευρώ και η Γιούσεφ τα 300 ευρώ και την προβολή της για δύο ώρες στο Άργος, αφού έτσι και αλλοιώς περνά σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο από την Πελοπόννησο.

Το να μπούμε σε σύγκριση όμως αδικεί το Άργος, έστω και με αυτά τα νούμερα. Δεν υπάρχει σύγκριση γιατί μιλάμε και για διαφορετικής ποιότητας γεγονότα.

Το καρναβάλι του Άργους μπορεί να συγκριθεί με το αντίστοιχο του Ναυπλίου;

Από πλευράς ποιότητας αρμάτων, ποσότητας αρμάτων, ποσότητας συμμετεχόντων, ποσότητας θεατών;;;;

Όσοι πιστεύετε κάτι τέτοιο μείνετε στο Ναύπλιο, όσοι δεν το πιστεύετε πηγαίνετε στο Άργος.

Για να δούμε με ησυχία την Τρίτη που υπήρχε η μεγαλύτερη συμμετοχή και οι θεατές έμειναν πιο ευχαριστημένοι…

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ