Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΖΩΑΜε αναπηρικό αμαξίδιο το παράλυτο κατσικάκι κάνει βόλτες και απολαμβάνει τη νέα...

Με αναπηρικό αμαξίδιο το παράλυτο κατσικάκι κάνει βόλτες και απολαμβάνει τη νέα του ζωή

Τις βόλτες της με το ειδικά σχεδιασμένο αναπηρικό αμαξίδιο απολαμβάνει η Μαλλού, το κατσικάκι που βρέθηκε πεταμένο σε κάδο σκουπιδιών στο Ναύπλιο και υιοθέτησε συνειδητά η Βασιλική Κωστοπούλου. Η αξιέπαινη και τόσο ουσιαστική πράξη της συγκίνησε χιλιάδες φιλόζωους, οι οποίοι την συνεχάρησαν για τα μαθήματα ανθρωπιάς που είχε δώσει σε όλους.

Αυτό το ανήμπορο πλάσμα που κάποιος ασυνείδητος πέταξε ζωντανό μέσα στον κάδο διότι προφανώς του ήταν άχρηστο εξαιτίας της αναπηρίας του, βρήκαν και διέσωσαν οι υπάλληλοι καθαριότητας του Δήμου Ναυπλίου, οι οποίοι επέδειξαν ιδιαίτερη ευαισθησία και κινητοποιήθηκαν άμεσα.

Θυμίζουμε ότι για το περιστατικό ενημερώθηκε ο πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Ναυπλίου «Οι Αδέσποτοι» κ. Στέλιος Κυριάκου, ο οποίος μετέφερε το ζωάκι σε κτηνιατρείο όπου διαπιστώθηκε ότι είναι εκ γενετής ανάπηρο στα δύο πίσω του ποδαράκια, ενώ έπασχε από γαστρεντερικές δυσλειτουργίες.

 

Στην έκκληση του κ. Στέλιου Κυριάκου για βοήθεια ανταποκρίθηκε η Βασιλική Κωστοπούλου, η οποία υιοθέτησε συνειδητά το ανάπηρο κατσικάκι γνωρίζοντας εξαρχής ότι θα χρειαστεί περισσότερη φροντίδα εκ μέρους της προκειμένου να του εξασφαλίσει μια ποιοτικότερη ζωή.

Ο Βασίλης Τζιγκούρας κατασκεύασε αφιλοκερδώς το αναπηρικό αμαξίδιο της Μαλλού για να κάνει τις βόλτες της χωρίς να σέρνει το πίσω μέρος του σώματός της.

Η Βασιλική Κωστοπούλου μιλώντας στην ιστοσελίδα «Ιστορίες Αδέσποτων» ανέφερε ότι κρίθηκε απαραίτητο να αφαιρεθούν τα πίσω λουριά του αμαξιδίου και να τοποθετηθεί εκεί ένα ύφασμα για να κρατάει ψηλά το κορμί της για να μην το σέρνει. «Τα πίσω λουριά τελικά δεν βόλεψαν την Μαλλού. Αν και ήταν αναγκαία για να κρατάνε πίσω τα πόδια της ανοικτά για να μη λερώνεται, της προκαλούσαν σπαστικότητα με αποτέλεσμα να χάνει την ισορροπία της και να πέφτει» εξηγεί η Βασιλική Κωστοπούλου

Αυτή η μεταποίηση έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα αφού η Μαλλού τρέχει πια σαν σφαίρα και απολαμβάνει την ανεξαρτησία των κινήσεών της. «Η Μαλλού δε μαζεύεται. Όταν της βγάζω το αναπηρικό αμαξίδιο, μετά από λίγη ώρα, πάει και κάθεται δίπλα του και μου φωνάζει.Η εξυπνάδα αυτού του πλάσματος δεν περιγράφεται με λόγια. Αναζητά συνεχώς το χάδι, δείχνει την αγάπη του, εκπαιδεύεται και επικοινωνεί. Το αριστερό μπροστινό πόδι της Μαλλού επανέρχεται και μας επιτρέπει να συνεχίσουμε την ενδυνάμωση στο μπροστινό μέρος. Με την κατάλληλη μεταποίηση του αμαξιδίου σύντομα αυτό θα το χαρούμε.

Το βάρος της Μαλλού είναι άλλο ένα θέμα που χρήζει προσοχής καθώς θα μας δημιουργεί συχνά πρόβλημα στα μπροστινά πόδια εάν δεν το ελέγχουμε. Λόγω του ότι δεν κινείται όπως θα έπρεπε η Μαλλού, είναι εύκολο να βάλει βάρος. Σ’ αυτό κάνω ό,τι μπορώ για να κινείται αρκετή ώρα μέσα στην ημέρα.Είναι πολύ σημαντικό στο να μάθει να μην τεμπελιάζει γιατί θα συνηθίσει σ’ αυτή τη στάση σώματος και θα καταντήσει κλινήρης κάτι το οποίο δε πρέπει να επιτραπεί. Κάνουμε καθημερινά 5 λεπτά περπάτημα ανά μία ώρα. Ο χρόνος θα αυξηθεί σταδιακά έτσι ώστε να μη καταπονείται. Έχουμε αρκετή δουλειά μπροστά μας» επεσήμανε η Βασιλική Κωστοπούλου στην ιστοσελίδα «Ιστορίες Αδέσποτων».

 

 
http://www.mpala.gr/

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ