Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΕΥΡΩΠΗO Σόιμπλε επαινεί ξαφνικά τους χρεοκοπημένους Ελληνες, γράφει η Bild

O Σόιμπλε επαινεί ξαφνικά τους χρεοκοπημένους Ελληνες, γράφει η Bild

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο! Ορίστε;» Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκνγκ Σόιμπλε εκπλήσσει με τον έπαινό του για τους χρεοκοπημένους Ελληνες, δεδομένου ότι δεν έχουν κάνει καμιά μεταρρύθμιση, γράφει η λαϊκή εφημερίδα Bild σε σημερινό της δημοσίευμα με τον -μάλλον ειρωνικό- υπέρτιτλο ο υπουργός της αλλαγής.
Η γερμανική κίτρινη εφημερίδα θεωρεί την αλλαγή της στάσης του κ. Σόιμπλε ως προεκλογική τακτική παραπέμποντας στην ερμηνεία του φιλελεύθερου (FDP) ευρωβουλευτή και Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ, o οποίος δηλώνει: «Ο Σόιμπλε επαινεί την Ελλάδα για προεκλογικούς λόγους». Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θέλει να “συγκαλύψει” το πρόβλημα από τη Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU/CSU) πριν τις εθνικές εκλογές.
Ο κ. Λάμπστονρφ χαρακτηρίζει και τη σημερινή συνάντηση της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ με τη Γερμανίδα καγκελάριο «εξαπάτηση των (Γερμανών) ψηφοφόρων», διότι όπως και τη Μέρκελ, δεν βολεύει τη Γαλλίδα τρεις μήνες πριν της γαλλικές προεδρικές εκλογές μια νέα ελληνική κρίση. Η συνάντηση μεταξύ Μέρκελ και Λαγκάρντ αποσκοπεί στο να
τους “ξεγελάσει” ότι στην Ελλάδα πάνε όλα σύμφωνα με το σχεδιασμό «ενώ όλοι γνωρίζουν ότι αυτό δεν ισχύει» πρόσθεσε ο Γερμανός πολιτικός στη Βild.

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ