Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΠροσπάθεια φίμωσης Δημοσιογράφων στον Δήμο Ναυπλιέων ; … γράφει ο Μάνος Παπαδάκης

Προσπάθεια φίμωσης Δημοσιογράφων στον Δήμο Ναυπλιέων ; … γράφει ο Μάνος Παπαδάκης

Ανήκω στο προνομιακό κλαμπ μιας ομάδας δημοσιογράφων που εδώ και περίπου έναν μήνα δεν έχουμε πρόσβαση στην ενημέρωση όσων λαμβάνουν χώρα από τη δημοτική αρχή του Δήμου Ναυπλιέων.

Με πιο απλά λόγια, τα e-mail μας έχουν αφαιρεθεί από το ενημερωτικό newsletter του Δήμου, με αποτέλεσμα να μη λαμβάνουμε κανένα απολύτως Δελτίο Τύπου που αφορά στα νέα, τις εκδηλώσεις και τα δρώμενα Δήμου και ΔΟΠΠΑΤ. Από τον Δήμο το αρνούνται φυσικά, αλλά να έχει γίνει τέτοια επιλεκτική αστοχία από το… σύστημα είναι αστείο και σα σκέψη.

Βέβαια, ο κος Δήμαρχος και οι υπάλληλοί του γνωρίζουν πολύ καλά ότι δύσκολα θα υπάρξει κάτι που θα μας ξεφύγει και πως οτιδήποτε θελήσουμε να μάθουμε, θα το μάθουμε την επόμενη στιγμή. Αν και μάλλον κάτι μου λέει ότι και οι συνεντεύξεις Τύπου από εδώ και στο εξής θα αρχίσουν να γίνονται όλο και πιο πριβέ.
Προφανώς η «τιμωρία» μας είναι για να πάρουμε το μάθημά μας. Δηλαδή ότι στο Ναύπλιο, όποιος ασκεί κριτική στη Δημοτική Αρχή μένει στο περιθώριο.

Εκεί αρχίζει και τελειώνει η δημοκρατία του κ. Κωστούρου και θλίβομαι είναι η αλήθεια, γιατί δεν περίμενα ποτέ από έναν άνθρωπο ο οποίος έχει τελέσει επί σειρά ετών το λειτούργημα του εκπαιδευτικού, να προβαίνει σε τέτοιες φασίζουσες πρακτικές.

Θα πρέπει επιτέλους όμως να καταλάβει ο κ. Κωστούρος ότι σε μια ευνομούμενη κοινωνία, όποιος βρίσκεται σε θέσεις ευθύνης οφείλει και να είναι δεκτικός στην κριτική, από τη στιγμή που αυτή δεν είναι αίολη, αλλά υπάρχουν αποδείξεις για όσα λέγονται και γράφονται.

Κι αν κάπου υπάρχει κάποια αστοχία από την πλευρά μας, εδώ είμαστε κ. Κωστούρο. Δεχθήκατε ποτέ όμως το βήμα που σας δίνουν τα τοπικά ΜΜΕ για να απευθυνθείτε στους δημότες σας; Και δεν εννοώ φυσικά το να πείτε μια-δυο κουβέντες μέσα στο προστατευμένο περιβάλλον που σας προσφέρουν οι γνωστοί αυλικοί, αλλά για έναν ανοιχτό διάλογο εφ’όλης της ύλης. Η απάντηση φυσικά γνωστή. ΟΧΙ!

Θα μπορούσα να το κάνω και πιο προσωπικό το ζήτημα Δήμαρχε και δάσκαλε στα μαθητικά μου χρόνια, αλλά σέβομαι την ιδιωτικότητα κάποιων πραγμάτων. Ένα πράγμα θέλω να πω μόνο και να το κλείσω.

Εκδικητικές συμπεριφορές δε χωράνε ούτε εδώ ούτε πουθενά. Αυτή η χώρα δε μάσησε ποτέ μπροστά σε κανέναν φυρερίσκο και ούτε θα το κάνει. Η εν λόγω δημοτική αρχή πάντως δείχνει πως κάτι φοβάται. Αυτός ο επιλεκτικός αποκλεισμός δημοσιογράφων, αυτό δείχνει. Φοβάται όμως Δήμαρχε όποιος κάνει καλά τη δουλειά του;

Ευτυχώς ακόμα δεν έχουμε χάσει το δικαίωμα να μιλάμε και να κάνουμε τη δουλειά μας ελεύθερα κι όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να μας το στερήσουν, την αλήθεια θα τη βγάζουμε πάντα στο φως.

Το στόμα δε θα μας το κλείσει κανείς. Εμείς δε μάθαμε ούτε να γλείφουμε ούτε να κρυβόμαστε, ούτε συμπλεγματικοί είμαστε. Και είπαμε. Όποιος κάνει καλά τη δουλειά του δεν έχει να φοβάται κανέναν και τίποτα… Προχωράμε!

«Η τιμωρία του ψεύτη δεν είναι ότι δεν τον πιστεύουν, αλλά ότι αυτός δεν μπορεί να πιστέψει».
                                                                                                        -Μπέρναρντ Σω

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ