Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΠανελλήνιο Κλειστού Στίβου: Τα κορίτσια του ΣΔΥ Αργολίδας μέσα από τα μάτια...

Πανελλήνιο Κλειστού Στίβου: Τα κορίτσια του ΣΔΥ Αργολίδας μέσα από τα μάτια του κόουτς Γιώργου Kαραπάνου

Μια πολύ αξιέπαινη προσπάθεια που συνοδεύτηκε από νέα ρεκόρ κατέβαλαν οι αθλήτριες του ΣΔΥ Αργολίδας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που ολοκληρώθηκε την Κυριακή στο ΣΕΦ.

Δύο τελικοί και αντίστοιχες πέμπτες θέσεις για την Ελπίδα Καρκαλάτου στα 200μ. και 400μ. 4 νέα ατομικά ρεκόρ κλειστού στίβου στις δύο κούρσες τόσο για την ίδια όσο και για τη νεαρή Βάσια Γιαγού που είχε πολύ καλή παρουσία στα προκριματικά των δύο αγωνισμάτων, ενώ εξαιρετική προσπάθεια πραγματοποίησε και η κορασίδα Φιορίνα Καραπάνου στη Σφαιροβολία, συναγωνιζόμενη επί ίσοις όροις πολύ μεγαλύτερες και πιο έμπειρες αθλήτριες, αφού ήταν η μικρότερη από όσες συμμετείχαν.

Το Sport Argonafplia.gr επικοινώνησε αμέσως μετά τη λήξη του των αγώνων με τον προπονητή των κοριτσιών, Γιώργο Καραπάνο, ο οποίος έκανε τον απολογισμό του διημέρου.

«Πολλά συγχαρητήρια και στα τρεις αθλήτριες του συλλόγου που χρόνο με χρόνο παρουσιάζουν σταθερή βελτίωση» ήταν τα πρώτα λόγια του κόουτς, ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος από την παρουσία των κοριτσιών.

«Μέσα σε δύο μέρες οι τρεις κοπέλες έκαναν συνολικά 4 προκριματικούς και 3 τελικούς, πετυχαίνοντας και 4 ατομικά ρεκόρ κλειστού στίβου. Η Φιορίνα αγωνίστηκε με πιο έμπειρες αθλήτριες σε έναν μεγάλο τελικό και θα μπορούσε να πάει και καλύτερα αλλά της έλειπε η εμπειρία, ενώ η Γιαγού για πολύ λίγο έχασε την συμμετοχή στον τελικό των 400μ, όμως βελτίωσε τις επιδόσεις της τόσο στα 400 όσο και στα 200μ», είχε να πει ο Γιώργος Καραπάνος για τις δύο μικρότερες αθλήτριές του, αφήνοντας το τελευταίο σχόλιο για την Ελπίδα Καρκαλάτου.

«Είναι πλέον στις κορυφαίες σπρίντερ στην Ελλάδα και θα διεκδικεί πάντα το καλύτερο δυνατό», δήλωσε ο κόουτς κατατάσσοντας την αθλήτρια του ανάμεσα στις καλύτερες της χώρας.

«Η Καρκαλάτου έκανε το καλύτερο δυνατό. Έτρεξε 4 κούρσες σε 2 μέρες, βελτίωσε τα ρεκόρ της και στα 200 και στα 400μ και διεκδίκησε επί ίσους όρους τα μετάλλια. Θα μπορούσε να πάρει κάποιο μετάλλιο, όμως και αυτές που τα πήραν τελικά, τα πήραν άξια» συμπλήρωσε.

Αναλύοντας το τεχνικό κομμάτι της τελικής κούρσας των 400μ., όπου η Ελπίδα έκανε πολύ δυνατό ξεκίνημα και είχε την πρωτοπορία για μεγάλο διάστημα, αποκάλυψε πως η αθλήτριά του «πέρασε τα 200μ. λίγο πιο γρήγορα από ότι προετοιμάζαμε κι αυτό ίσως να ήταν και ένα τεχνικό λάθος που της στοίχισε σε δυνάμεις στο τέλος».

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως τα κορίτσια του ΣΔΥ Αργολίδας τα έδωσαν όλα και έλαμψαν στο κορυφαίο εγχώριο γεγονός της χειμερινής σεζόν, δείχνοντας περίτρανα ότι το μέλλον τους ανήκει!

Μάνος Παπαδάκης

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ