Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΣάρωσε ο Αντετοκούνμπο στο All Star Game - Πραγματικός σούπερ σταρ σε...

Σάρωσε ο Αντετοκούνμπο στο All Star Game – Πραγματικός σούπερ σταρ σε ένα γαλαξία αστέρων

Στο 66ο All Star Game της Νέας Ορλεάνης που πραγματοποιήθηκε σήμερα τα ξημερώματα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος αγωνίστηκε με την ομάδα της Ανατολής, τελείωσε το ματς έχοντας 30 πόντους, πετυχαίνοντας εξαιρετικά καρφώματα, σε ένα παιχνίδι στο οποίο σημειώθηκαν πάρα πολλά ρεκόρ!

 

Το άστρο του Έλληνα σούπερ σταρ έλαμψε στην μεγάλη γιορτή του μπάσκετ, όπου η Δύση νίκησε με 192-182 την Ανατολή, που είχε πρώτο σκόρερ τον 22χρονο άσο, ο οποίος άφησε το στίγμα του στο All Star Game. Ο Γιάννης πέτυχε 30 πόντους με 14/16 δίποντα, 2/2 βολές και 0/1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 3 κλεψίματα, 1 τάπα και κανένα λάθος σε μόλις 22 λεπτά συμμετοχής.

Ο σούπερ σταρ των Μπακς ξεκίνησε το παιχνίδι με διαδοχικά καρφώματα, ενώ έκανε τάπα στον MVP της βραδιάς Άντονι Ντέιβις. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός πως από την Ανατολή, πίσω από τον Γιάννη βρέθηκε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο οποίος ολοκλήρωσε το ματς σημειώνοντας 23 πόντους.

Αν η Ανατολή κέρδιζε, θα ήταν ο MVP, ωστόσο τον τίτλο αυτό κατέκτησε ο Άντονι Ντέιβις που έκανε ρεκόρ στην ιστορία των All Star Game με 52 πόντους μπροστά στο κοινό του, στη Νέα Ορλεάνη. Από κοντά και ο περσινός MVP, Ράσελ Γουέστμπρουκ, που είχε 41 πόντους με τους νικητές.

Οι 374 πόντοι στο σύνολο ξεπέρασαν τους 369 από το περσινό All Star Game. Ο Άντονι Ντέιβις έσπασε το ρεκόρ του Ουίλτ Τσάμπερλεϊν από το μακρυνό All Star Game του 1962, ολοκληρώνοντας το ματς με 52 πόντους, αφήνοντας στην ιστορία τους 42 πόντους του αείμνηστου Wilt the Stilt.

μέσως μετά τον αγώνα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο προχώρησε σε μια συγκινητική δήλωση για την Ελλάδα λέγοντας: «Ευχαριστώ πολύ που βρεθήκατε σήμερα εδώ, ελπίζω να διασκεδάσατε και όπως είπα σε ό,τι κάνω έχω την Ελλάδα πίσω μου και προσπαθώ να κάνω όλους τους Ελληνες υπερήφανους. Ευχαριστώ για την στήριξη, σας αγαπώ όλους».

«Διασκέδασα. Ήθελα να ζήσω τη στιγμή, ήθελα να είμαι εκεί έξω με τα άλλα παιδιά. Είπα στον προπονητή μου πως ό,τι κι αν γίνει θα παίξω δυνατά. Μου μιλούσαν, μου έλεγαν να βρω ρυθμό. Σίγουρα έκανα περισσότερα από όσα ονειρευόμουν. Ήλπιζα απλά να βάλω ένα καλάθι, όμως όλοι μου πάσαραν και τελικά πέτυχα πολλά περισσότερα από όσα ήθελα», δήλωσε ο Γιάννης.
Και συνέχισε: «Έλεγα στους προπονητές μου στους Μπακς ότι ανυπομονώ να γυρίσω για να προπονηθώ. Δεν έχω προπονηθεί για τέσσερις μέρες και αισθάνομαι ότι έχει περάσει ένας ολόκληρος χρόνος. Τους είπα ότι θα μπω και θα παίξω δυνατά. Και το έκανα. Είναι φανταστικό αυτό που ζω».
Ο αστέρας του NBA εξέπληξε για άλλη μια φορά με την ταπεινότητα και συγκίνησε με την αγάπη του για την Ελλάδα: «Κοιτούσα τους παίκτες και κατάλαβα πόσα πρέπει να θυσιάσεις για βρεθείς εδώ. Ο Καρμέλο (Άντονι) έφτασε στο γήπεδο και πήγε αμέσως για μασάζ στα πόδια. Του το είπα, “ήρθες πρώτος. Έχεις γεράσει”. Και μου είπε “όταν φτάσεις στην ηλικία μου θα καταλάβεις”. Πάντα έχω την Ελλάδα πίσω μου. Σας ευχαριστώ και σας αγαπώ».
Όσο για τα σχόλια κάποιων από τους All Star που ρωτήθηκαν για τον Γιάννη; Απλά, διθύραμβοι. «Έπαιξε πολύ καλά. Παρότι ήταν το πρώτο του παιχνίδι δεν ήταν ντροπαλός και ήταν πολύ επιθετικός», δήλωσε ο Τζέιμς Χάρντεν, με τον Ράσελ Γουέστμπρουκ να προσθέτει: «Ο Γιάννης πήγε καλά. Έκανε πολλά καρφώματα και το All Star Game γι’ αυτό είναι. Έπαιξε δυνατά».

Ο Πολ Τζορτζ υπογράμμισε πως «ήταν ο μόνος που έπαιζε με τόση ένταση από την ομάδα μας. Αυτό είναι κάτι πολύ όμορφο να το βλέπεις. Είναι ωραίο να βλέπεις να παίζει κάποιος καλά και στις δύο πλευρές του παρκέ».
Τέλος, ο Αϊζέια Τόμας ανέφερε ότι «έπαιξε σε υψηλό επίπεδο, έκανε πολλά καρφώματα κι αυτό περιμένεις από έναν τέτοιο παίκτη. Θα περίμενε κανείς να είναι αγχωμένος, αλλά έκανε από νωρίς κάποια καρφώματα κι έτσι ξεκίνησε».

 

 
http://www.kathimerini.gr   /  http://www.naftemporiki.gr

 

 

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ