Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΕπίσκεψη Γκιόλα στις «ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ» - Στην τελική ευθεία οι εργασίες αποκατάστασης

Επίσκεψη Γκιόλα στις «ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ» – Στην τελική ευθεία οι εργασίες αποκατάστασης

Στην τελική ευθεία για την πλήρη επαναλειτουργία  βρίσκεται το εργοστάσιο “ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ” της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας, το οποίο , σε μεγάλο βαθμό, είχε καταστραφεί από την πυρκαγιά του περασμένου  Αυγούστου.

Ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας επισκέφθηκε σήμερα  τις “ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ” και διαπίστωσε  προσωπικά τις τιτάνιες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από όλους , έτσι  ώστε  η  επιτυχημένη αυτή μονάδα να λειτουργήσει  όπως και πριν την καταστρεπτική φωτιά  του καλοκαιριού.

Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Σπύρος Αντωνόπουλος όσο και ο Διευθυντής της ΕΑΣ  κ. Γιάννης Δημάκης ενημέρωσαν τον κ. Γκιόλα  για τις ενέργειες που έγιναν ώστε σε σύντομο , σχετικά, χρόνο  οι “ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ” να μπορούν  να λειτουργήσουν και να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους στην ελληνική  όσο και διεθνή αγορά.

Και πράγματι  χάρις στις   άοκνες προσπάθειες της διοίκησης,  στελεχών και εργαζομένων   το  χυμοποιείο  ήδη  λειτουργεί, κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό , ενώ πολύ σύντομα (μέσα στο Μάρτιο μάλλον)  το εργοστάσιο  υπολογίζεται να είναι σε πλήρη δραστηριότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  οι “ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ”, στις δυο  περίπου  δεκαετίες που λειτουργούν, έχουν  να επιδείξουν σημαντικά επιτεύγματα  στον τομέα της χυμοποίησης , κατακτώντας επάξια την εσωτερική αλλά και παγκόσμια αγορά. Και τώρα μετά την αποπεράτωση των εργασιών  στόχος του Δ.Σ της Ένωσης είναι  οι αγορές να διευρυνθούν  ακόμη περισσότερο , προς όφελος της  ΕΑΣ, των αγροτών της Αργολίδας και της τοπικής οικονομίας.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ