Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΨΥΧΑΓΩΓΙΑΒΙΒΛΙΑEργαστήριο δημιουργικής γραφής με τίτλο: Τα μεγάλα μυστικά των μικρών ιστοριών

Eργαστήριο δημιουργικής γραφής με τίτλο: Τα μεγάλα μυστικά των μικρών ιστοριών

Ο συγγραφέας Στρατής Χαβιαράς έρχεται στις 19 Φεβρουαρίου, στη ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΝΘΟΣ – ΦΟΥΓΑΡΟ στις 11.30πμ, για ένα εργαστήρι δημιουργικής γραφής όπου θα μυήσει έφηβους μαθητές και τους δασκάλους τους στην πιο μικρή, πεζή, λογοτεχνική ενότητα, το μικρό-μικρό διήγημα ή ιστοριούλα μπονζάι.

Ο Στρατής Χαβιαράς θα διαβάσει παραδείγματα από διάφορες εποχές, εκδοχές και γλώσσες (σε ελληνική μετάφραση), σχολιάζοντας το «μηχανισμό» τους επί τη βάσει δομής, πλοκής, αφηγηματικής φωνής, οπτικής γωνίας, περιγραφής χαρακτήρων, χώρων και αντικειμένων, δραματικού ή εσωτερικού μονολόγου, διαλόγου, ροής ή ρυθμού, ήχου και ύφους.

Μετά την ολοκλήρωση του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν στην συγγραφή μιας ιστοριούλας μπονζάι.

Η δράση εντάσσεται στα προγραμματισμένα σεμινάρια για το ‘1 ο Εφηβικό Δημιουργικό Τρίστρατο Αργολίδας 2017’ το οποίο διοργανώνεται από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του ΤΘΣ Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και την Καθηγήτρια κ. Κοντογιάννη Άλκηστι, με την Αντιπεριφέρεια, τους Δήμους Αργολίδας και τον χώρο ‘Φουγάρο’.

Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στην ανάδειξη των νέων δημιουργικών δυνάμεων της Αργολίδας και απευθύνεται σε μαθητές/-τριες των Γυμνασίων και Λυκείων. Περιλαμβάνει τρείς μορφές έκφρασης: την Μουσική, το μικρο-Διήγημα και το Ντοκιμαντέρ.

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ