Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΕΥΡΩΠΗΗ νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία κατά της τρομοκρατίας, είναι πιο αναγκαία από ποτέ,...

Η νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία κατά της τρομοκρατίας, είναι πιο αναγκαία από ποτέ, τόνισε η Ε. Βόζεμπεργκ, υπερψηφίζοντας τη σχετική Οδηγία

Υπέρ της υιοθέτησης της νέας ευρωπαϊκής οδηγίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, υπό το φως των αυξανόμενων τρομοκρατικών απειλών σε παγκόσμιο επίπεδο, υπογράμμισε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελ. Βόζεμπεργκ με παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, παρουσία του νέου Επιτρόπου για την Ένωση Ασφάλειας Τζούλιαν Κινγκ.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής επισήμανε ότι η νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία επικαιροποιεί την αντιτρομοκρατική δράση της Ε.Ε. προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς ποινικοποιεί τη συμμετοχική δράση και τις προπαρασκευαστικές ενέργειες για τρομοκρατικούς σκοπούς, τη στρατολόγηση και παροχή εκπαίδευσης σε τρομοκράτες, όπως και τη δημόσια υποκίνηση ή υποστήριξη τρομοκρατικών πράξεων. Μεταξύ άλλων, η κυρία Βόζεμπεργκ έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός ότι το νέο νομοθετικό πλαίσιο περιλαμβάνει διατάξεις για την παροχή άμεσης βοήθειας στα θύματα της τρομοκρατίας και στις οικογένειές τους υπό την ευρωπαϊκή ομπρέλα προστασίας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης της ευρωβουλευτού….

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο ΕΔΩ.

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ