Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΈτσι κατάντησαν την πόλη … Βρωμιά και δυσωδία στο κέντρο του Ναυπλίου...

Έτσι κατάντησαν την πόλη … Βρωμιά και δυσωδία στο κέντρο του Ναυπλίου (BINTEO)

Το ΒΙΝΤΕΟ


Και ενώ μέχρι κάποια στιγμή η πόλη του Ναυπλίου φημιζόταν για την καθαριότητα της και έπαιρνε βραβεία, τον τελευταίο χρόνο τα παράπονα είναι πολλά και η κυριαρχούσα αντίληψη είναι ότι κάτι έχει αλλάξει και η πόλη δεν μπορεί να υπερηφανεύεται για την καθαριότητα της.

Τελευταίο κρούσμα αυτό που μας καταγγέλθηκε σήμερα και παρουσιάζει η κάμερα του VDmedia webTv. Στην οδό Αμαλίας, απέναντι από του Καρώνη την κάβα, η Αρχαιολογική Υπηρεσία έχει φέρει στο φως τμήμα του τοίχους του Ναυπλίου. Όμορφο το τοίχος και ο τρόπος παρουσίασης του τοίχους, έστω και αν το μεγάλο τμήμα ξαναθάφτηκε και έμειναν στην επιφάνεια μόνο μερικά μέτρα.

Πριν τρία περίπου χρόνια όταν κατασκευάστηκε το σημερινό κατασκεύασμα ήμασταν σαν argonafplia.gr από αυτούς που ζητούσαμε η όλη κατασκευή να κλειστεί μέσα σε γυαλί για την προστασία του μνημείου και την καλύτερη καθαριότητα του. Αυτό δεν έγινε.

Από τότε το μνημείο κατά το μεγαλύτερο διάστημα που έχει παρέλθη, υπήρξε πότε ένας μικρός και πότε ένας μεγαλύτερος σκουπιδότοπος. Η υπηρεσία καθαριότητας είτε δικαιολογημένα είτε αδικαιολόγητα είναι σχεδόν απούσα. Το σημείο που είναι στο κεντρικότατο τμήμα της πόλης έχει καταντήσει δυσφήμιση της πόλης. Βρωμιές, μυρωδιές, περιττώματα έχουν γίνει αναπόσπαστο τμήμα της εικόνας που βλέπουν δημότες και επισκέπτες της πόλης. Η εικόνα ταξιδεύει και μαζί πάνε περίπατο προσπάθειες ετών η πόλη να κατακτήσει μια ισχυρή θέση στον Πανελλήνιο ανταγωνισμό.

Η δημοτική αρχή πρέπει να δραστηριοποιηθεί περισσότερο. Ή να προστατεύσει και να καθαρίζει τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος περισσότερο ή να δηλώσει ανικανότητα.

Περιττό να αναφερθεί ότι η αγανάκτηση έχει πλημμυρίσει και τους καταστηματάρχες της περιοχής που βλέπουν την καθημερινή εικόνα να μην αλλάζει προς το καλύτερο.

Δείτε το παραπάνω σχετικό βίντεο και τις φωτό που ακολουθούν…

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ