Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΈνωση Αστυνομικών Υπ. Αργολίδας για την μεταστέγαση Α.Τ. ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ (ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ) και Αστυνομικών...

Ένωση Αστυνομικών Υπ. Αργολίδας για την μεταστέγαση Α.Τ. ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ (ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ) και Αστυνομικών Υπηρεσιών Άργους

Κύριε Γενικέ Γραμματέα, δια της παρούσης μας σας υπενθυμίζουμε την δέσμευση σας για την μεταστέγαση του Α.Τ.ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ (ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ) σε κτίριο κατάλληλο για την λειτουργία Αστυνομικής Υπηρεσίας.
Συγκεκριμένα μας είχατε υποσχεθεί, κατά την επίσκεψή σας στην Δ.Α.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, ότι τα χρήματα τα οποία χρειάζονται για την ικανοποίηση του ως άνω σκοπού θα εξοικονομούνταν από την κατάργηση των Αστυνομικών Σταθμών Επιδαύρου, Τολού, Αγίας Τριάδας και Νέας Κίου και αναμέναμε όλοι το Π.Δ. που αφορούσε την Αναδιάρθρωση – Αναδιάταξη των Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.
Την 09-02-2017 δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το υπ’αριθ’ 7/2017 Προεδρικό Διάταγμα σύμφωνα με το οποίο οι πιο πάνω αναφερόμενοι Αστυνομικοί Σταθμοί καταργούνται και κατά συνέπεια τα χρήματα τα οποία χρησιμοποιούνταν για να πληρώνονται τα ενοίκια των κτιρίων που στέγαζαν τις υπηρεσίες αυτές και είναι περίπου 1.200,00 Ευρώ μηνιαίως είναι πλέον διαθέσιμα προκειμένου να γίνει πράξη η υπόσχεσή σας για την μεταστέγαση του Α.Τ.ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ που μέχρι σήμερα στεγάζεται σε κτίριο που έχουν χαρακτηρίσει ως επικίνδυνο για την στατικότατα του, οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες.

Ο Διαγωνισμός Διακήρυξης Μειοδοτικής Δημοπρασίας Μίσθωσης Ακινήτου που έτρεχε για την μεταστέγαση του Α.Τ.ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ κατέστη τελικός άκαρπος καθώς όπως είχαμε επισημάνει τόσο εμείς όσο και η Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Πελοποννήσου το μίσθωμα που είχε εγκριθεί από την αρμόδια υπηρεσία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ήταν πάρα πολύ μικρό για την ενοικίαση τέτοιου χώρου.
Επιπλέον σας ενημερώνουμε ότι όσον αφορά την στέγαση των Αστυνομικών Υπηρεσιών της πόλης του Άργους την συγκεκριμένη χρονική στιγμή διανύουμε περίοδο χορηγηθείσας προθεσμίας στους ιδιοκτήτες του υφιστάμενου κτιρίου προκειμένου να διορθώσουν ατέλειες έτσι ώστε να ικανοποιούνται οι όροι της Διακήρυξης Μειοδοτικής Δημοπρασίας Μίσθωσης Ακινήτου και να πληρούνται οι προϋποθέσεις για την στέγαση Αστυνομικών Υπηρεσιών. Συγκεκριμένα πρέπει να εξασφαλιστούν χώροι στάθμευσης υπηρεσιακών οχημάτων, να μην υπάρχουν στο ίδιο κτίριο κατοικίες πολιτών κ.λ.π.
Κύριε Γενικέ Γραμματέα, δεν γνωρίζουμε κατά πόσο είναι εφικτό να γίνουν όλες οι απαιτούμενες διορθώσεις στο κτίριο που στεγάζονται οι Αστυνομικές Υπηρεσίες του Άργους. Η Ένωση μας όμως φρονεί ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να προβούμε σε ανανέωση της σύμβασης χωρίς να έχουμε διασφαλίσει στον απόλυτο βαθμό ότι οι συνθήκες για την στέγαση των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Άργους είναι οι ενδεδειγμένες και όπως αυτές ορίζονται στο νομικό πλαίσιο που διέπει τέτοιου είδους δραστηριότητες αλλά και στην Διακήρυξη Μειοδοτικής Δημοπρασίας Μίσθωσης Ακινήτου.
Με την ευχή και την ελπίδα ότι η φωνή μας θα ακουστεί και θα ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας, ευχαριστούμε για τον χρόνο σας και οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η παρουσία σας στο Υπουργείο μας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επίλυση σοβαρών ζητημάτων που απασχόλησαν τον εργασιακό μας χώρο.
Οι φορείς του νομού μας ενημερώνονται για την εξέλιξη που έχει το εν λόγω θέμα, ώστε και αυτοί από την πλευρά τους να παρακολουθήσουν τις ενέργειες που πραγματοποιούνται για την ολοκλήρωση της μεταστέγασης των Αστυνομικών Υπηρεσιών μας και να συμβάλουν με δικές τους ενέργειες για την επίτευξη του στόχου μας.-

 

 

 

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ