ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ: Ερχονται βροχές και καταιγίδες απο το βράδυ του Σαββάτου

- Advertisement -

Σταδιακά θα ανέβει τα επόμενα 24ωρα η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα καθιστώντας τες φυσιολογικές για την εποχή. Νωρίς το πρωί όμως αλλά και αργά το βράδυ μια σχετική ψύχρα θα επικρατήσει, χωρίς όμως να είναι κάτι το αξιόλογο.
Αυτό που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι αν διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, από το Σάββατο το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με αποτέλεσμα ο καιρός αρχικά να καταστεί άστατος πρώτα από τη δυτική Ελλάδα και εν συνεχεία μέσα στην Κυριακή και σε αρκετές από τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Πάντως θα υπάρξουν και τμήματα που δεν θα σημειωθούν βροχοπτώσεις.
Τα κύρια χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης μεταβολής θα είναι οι ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες αλλά και οι νοτιάδες που προς το παρόν δεν φαίνεται ότι θα δημιουργήσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.
Σε επόμενες ανακοινώσεις θα σας αναφέρω αναλυτικά τις περιοχές που θα δεχτούν τα πιο ισχυρά φαινόμενα ώστε να είστε ενήμεροι από πριν, όπως επίσης και σε ποια τμήματα της χώρας τα φαινόμενα θα είναι ήπια με βροχές ασθενούς έως και μέτριας εντάσεως.
Τέλος πρέπει να σας πω ότι οι θερμοκρασίες θα είναι αρκετά ανεβασμένες σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες και έτσι μέσα στο Σαββατοκύριακο οι μέγιστες τιμές τους στα πεδινά της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής Ελλάδας θα προσεγγίσουν τους 14-15 και πιθανώς τους 16 βαθμούς σε τοπικό επίπεδο. Αντιθέτως, στα βόρεια θα επικρατούν όπως είναι λογικό πιο χαμηλές θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο να μην ξεπερνά εκεί τους 12-13 βαθμούς αντίστοιχα αργά το μεσημέρι της Κυριακής.
Γιάννης Καλλιάνος

- Advertisement -
- Advertisement -