Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΑπόφαση-σταθμός για τον Μαρινόπουλο

Απόφαση-σταθμός για τον Μαρινόπουλο

Τον δρόμο για την ενεργοποίηση της περιβόητης συμφωνίας διάσωσης του Μαρινόπουλου άνοιξε χθες το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθήνων. Σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, το δικαστήριο με τη χθεσινή απόφασή του θεραπεύει το νομικό κώλυμα που προέκυψε στην υλοποίηση της συμφωνίας, ακυρώνοντας τη διαλυτική αίρεση που τέθηκε σε ισχύ λόγω της καθυστέρησης στην επικύρωση του σχεδίου εξυγίανσης.

Στην ουσία το δικαστήριο, διόρθρωσε την προηγούμενη απόφαση που εξέδωσε στις 16 Ιανουαρίου ως προς το σκέλος της διαλυτικής αίρεσης, σύμφωνα με την οποία έως τις 14 Φεβρουαρίου θα έπρεπε να είχε παρέλθει ο μήνας των τριτανακοπών. Επιπλέον, δεν έθεσε χρονικό όριο όσον αφορά στην καταληκτική προθεσμία για την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο μήνας των τριτανακοπών που συμπληρώνεται στις 20 Φεβρουαρίου, δηλαδή έναν μήνα μετά τη δημοσίευση της απόφασης, δεν αποτελεί πλέον εμπόδιο.
Όπως όλα δείχνουν, και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ένα μεγαλύτερα επιχειρηματικά θρίλερ στη σύγχρονη οικονομική ιστορία του τόπου έχει αίσιο τέλος, δίνοντας βαθιά ανάσα στους 10.500 εργαζόμενους αλλά και τους 2.500 προμηθευτές της άλλοτε πανίσχυρης αλυσίδας, οι οποίοι βρίσκονταν κυριολεκτικά σε «αναμμένα κάρβουνα» όλους τους προμηγούμενους μήνες και ειδικά μετά τις 16 Ιανουαρίου, εξαιτίας των φόβων που εκφράστηκαν για την τύχη του εγχειρήματος λόγω της καθυστέρησης στην έκδοση της δικαστικής απόφασης. Όλο αυτό το διάστημα, ο υποψήφιος επενδυτές, η οικογένεια Σκλαβενίτη δεν έπαψε στιγμή να τονιζει τη βούλησή της να προχωρήσει η συμφωνία και να εκφράζει την πεποίθησή της ότι θα ξεπεραστούν τα εμπόδια.
Χρηματοδότηση
Υπό αυτό το πρίσμα εκτιμάται ότι το επόμενο διάστημα θα βρεθεί λύση -εάν δεν έχει βρεθεί ήδη- για το χρηματοδοτικό κενό που προέκυψε και εκτιμάται σε περίπου 60 εκατ. ευρώ, καθώς οι πιστώτριες τράπεζες και ο υπόψηφιος επενδυτής μπορούν χωρίς πίεση να διαπραγματευθούν τα ποσοστά συμμετοχής τους σε αυτήν. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην απόφασή του το Πρωτοδικείο, σημειώνει πως η «πραγματική βούληση των δικαστών που εξέδωσαν την υπ’ αριθμ. 8/16-01-2017 απόφαση του Δικαστηρίου ήταν, να απορριφθεί ο χρονικός περιορισμός της 14.02.2017, ως προς την επέλευση των αποτελεσμάτων της διαλυτικής αίρεσης».
Επίσης με την απόφασή του απορρίπτει τις κύριες παρεμβάσεις των εταιρειών Καρυπίδη και Αρβανιτίδη που είχαν ταχθεί κατά της αίτησης ερμηνείας και δέχεται εν μέρει τις πρόσθετες παρεμβάσεις, όσων πιστωτών της Μαρινόπουλος βρέθηκαν την 1η Φεβρουαρίου στην εκδίκαση της αίτησης ερμηνείας.

πηγη www.imerisia.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ