Γ. Μανιάτης: “Με Τσίπρα από το κακό στο χειρότερο κι από εκεί στην καταστροφή”

- Advertisement -

Σημεία συνέντευξης Γ. Μανιάτη στο Action 104.6 fm και τον Γιώργο Λαμπράκο, 9/2/2017

- Advertisement -

-Η επαναφορά του Grexit στο τραπέζι επιβεβαιώνει δυστυχώς τους χειρότερους φόβους όλων μας.
-Μιλώντας για τη δραχμή, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παίζουν με τη φωτιά και την πιθανή καταστροφή της χώρας, ως συνεργοί και συνένοχοι του κ. Σόιμπλε.
-Τον Δεκέμβρη του ’14 η χώρα έβγαινε από τα μνημόνια και σήμερα βρισκόμαστε στο πάτο του βαρελιού με αβέβαιο μέλλον.
-Αυτό που κάνει ο κ. Τσίπρας είναι μια διολίσθηση από το κακό στο χειρότερο και από εκεί στην καταστροφή.
-Η χώρα βρίσκεται πάλι με την πλάτη στον τοίχο, με συνεχή ψεύδη εντός και αναξιοπιστία εκτός Ελλάδας.
-Η χώρα έχει χάσει την αξιοπιστία της κυβερνώσας παράταξης, δεν έχει καμία διαπραγματευτική ισχύ έναντι εταίρων και δανειστών.
-Στα λάθη των θεσμών η κυβέρνηση προσθέτει τα δικά της λάθη και τις μικροκομματικές της σκοπιμότητες ετοιμάζοντας νέο εκβιασμό.
-Μόνος του ο κ. Τσίπρας θα αναλάβει κάθε ευθύνη για ό,τι συμβεί, δεν θα έχει καμία στήριξη από εμάς.
-Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε συμφωνήσει σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα αλλά με ρυθμό ανάπτυξης 6.5% για 2015-2016.
-Θα τους βαραίνει ιστορικά για πάντα ότι βγαίναμε από τα μνημόνια κι αυτοί μας ξαναβύθισαν στο τρίτο μνημόνιο και σε ένα τέταρτο προσεχώς.
-Λύση από την παρούσα Βουλή με τις υπάρχουσες πλειοψηφίες δεν μπορεί να προκύψει. Ας το ξεχάσουν.
-Μετά τις εκλογές ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει να απέχει των ευθυνών της διακυβέρνησης για να ξανα-πετροβολάει όσους αναλάβουν ευθύνες.
-Αν η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι αξιωματική αντιπολίτευση θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν κατά τη διάρκεια των εντολών να συμμετάσχει και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ.
-Αν ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσει να απέχει των ευθυνών του μετά τις εκλογές, η δήθεν “αριστερά” θα έχει διαπράξει ένα ακόμη τεράστιο ιστορικό λάθος.
-Η δημοκρατική παράταξη διακρίνεται από κοινωνική ευαισθησία και επιδιώκει προσέλκυση επενδύσεων, υπεράσπιση εθνικών δικαίων κ έξοδο από μνημόνια.
-Από το 2012 και μετά οι μόνοι που είπαν την αλήθεια στο λαό και είχαν συγκεκριμένη πρόταση εξόδου από την κρίση είμασταν εμείς.
-Ο Τσίπρας ανέβηκε στο κύμα του τυχοδιωκτισμού και είπε ωμά ψέματα στο λαό προκειμένου να κατακτήσει και να διατηρήσει την εξουσία.
-Η παράταξή μας σήκωσε μόνη της τον σταυρό του μαρτυρίου με όλους τους άλλους απέναντί μας να μας πετροβολούν.
-Από το 2009 και μετά η παράταξή μας δεν σκέφτηκε το κομματικό όφελος αλλά προέταξε το εθνικό συμφέρον. Το ίδιο κάνουμε τώρα.
-Η κοινωνία έχει περάσει στο στάδιο της συλλογικής κατάθλιψης. Όμως υπάρχει διέξοδος αν έχουμε κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης με τη δημοκρατική παράταξη κυρίαρχη πολιτικά δύναμη.

 

 

 

- Advertisement -