Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣ«Γιορτή της Αμυγδαλιάς» ένα μουσικό γλέντι καλωσορίσματος της άνοιξης στην Ύδρα

«Γιορτή της Αμυγδαλιάς» ένα μουσικό γλέντι καλωσορίσματος της άνοιξης στην Ύδρα

Η «Γιορτή της Αμυγδαλιάς» είναι ένα μουσικό γλέντι καλωσορίσματος της άνοιξης και πραγματοποιείτε πολλές δεκαετίες στην Ύδρα -με απαρχές της την δεύτερη δεκαετία του 20ου αιώνα – στην αρχή από μεμονωμένες παρέες και αργότερα μαζικά.

Φέτος πιθανότατα η γιορτή της Αμυγδαλιάς θα αναβιώσει και πάλι σε κατάστημα της Ύδρας με ζωντανή μουσική και χορό, το απόγευμα του Σαββάτου 11 Φεβρουαρίου 2017.
Η «Αμυγδαλιά» πραγματοποιείτε κάθε χρόνο και τον μήνα Φεβρουάριο στο νησί μας.

‘…Κατά την διάρκεια της γιορτής της Αμυγδαλιάς μια γυναίκα ντυμένη και μασκαρεμένη σαν άντρας και ένας άντρας φορώντας νυφικό πέπλο μαζί με τους συμμετέχοντες και με τα μουσικά όργανα επί κεφαλής συγκεντρώθηκαν μετά από μια χαρούμενη πομπή – με επικεφαλής τους τραγουδιστές και τα μουσικά όργανα, την «Νύφη» και τον «γαμπρό» και δεκάδες κόσμου που τους συνόδευαν- ξεκινώντας από το λιμάνι της Ύδρας και κατέληξαν στο εσωτερικό του οικισμού κάτω από μια ανθισμένη αμυγδαλιά όπου τραγούδησαν το τραγούδι:
“Ετίναξε την ανθισμένη αμυγδαλιά
με τα χεράκια της
και γέμισε από άνθη πλάτη κι αγκαλιά
και τα μαλλάκια της….”
Φέτος πιθανότατα η γιορτή της Αμυγδαλιάς θα αναβιώσει και πάλι σε κατάστημα της Ύδρας το απόγευμα του Σαββάτου 11 Φεβρουαρίου 2017. Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν σύντομα…
Φωτογραφία από την γιορτή του 2016 του Σπήλιου Σπηλιώτη

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ