Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΤα έσπασαν και «κατασκηνώνουν» οι πυροσβέστες στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης- Στο Γενικό Λογιστήριο...

Τα έσπασαν και «κατασκηνώνουν» οι πυροσβέστες στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης- Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αυτήν την ώρα

Συνάντηση με τη διευθύντρια του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, Θεώνη Κουφονικολάκου, έχουν αυτή την ώρα, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τα προεδρεία των ενώσεων πυροσβεστών πενταετούς θητείας, οι οποίοι πραγματοποιούν από το πρωί διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, που κατέληξε με μικρή ένταση νωρίτερα έξω από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Οι εκπρόσωποι των πυροσβεστών, μετά τη συνάντηση που είχαν με την υπουργό Διοικητηκής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, μετέβησαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ζητώντας να δουν τον κ. Χουλιαράκη, αλλά τελικά έγιναν δεκτοί από την κ. Κουφονικολάκου, με την οποία συζητούν τα αιτήματα τους, ενώ έχουν σκοπό να μεταβούν και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να συναντηθούν με τον κ. Τόσκα.

«Γυαλιά-καρφιά» τα έκαναν οι πυροσβέστες στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, την ώρα που εκπρόσωποί τους είχαν συνάντηση με την αρμόδια υπουργό, Όλγα Γεροβασίλη.

Η ένταση προκλήθηκε, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, όταν μία διμοιρία των ΜΑΤ πλησίασε την είσοδο του υπουργείου. Οι συγκεντρωμένοι πυροσβέστες, νομίζοντας ότι θα τους απωθήσει, κατευθύνθηκαν και παρατάχθηκαν μπροστά στην είσοδο. Φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης, ανέβασαν τα ρολά, έσπασαν την γυάλινη κεντρική είσοδο του υπουργείου και εισέβαλαν στο ισόγειο, περιμένοντας τα αποτελέσματα της συνάντησης των εκπροσώπων τους με την κυρία Γεροβασίλη.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=FlNf4B9sJX8]

Σημειώνεται, ότι η κ. Γεροβασίλη τούς διαβεβαίωσε ότι δεν αμφισβητείται η νομιμότητα των διαδικασιών μονιμοποίησής τους και ότι θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή διάταξη από το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για να συνεχίσουν να εργάζονται χωρίς διακοπή.
Νωρίτερα, στο γραφείο του κ. Χουλιαράκη, συναντήθηκαν με την κ. Κουφονικολάκου και οι πρόεδροι των ομοσπονδιών όλων των Σωμάτων Ασφαλείας, οι οποίοι εισήλθαν στο Γενικό Λογιστήριο με σκοπό να συναντηθούν με τον υπουργό για το θέμα των ειδικών μισθολογίων. Η διευθύντρια του γραφείου του κ. Χουλιαράκη τούς είπε ότι εντός των επόμενων δύο μηνών θα είναι έτοιμο το σχέδιο για τα ειδικά μισθολόγια, το οποίο θα τους δοθεί για να το μελετήσουν και τους διαβεβαίωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μη μειωθούν οι αποδοχές των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας. Επίσης, υποσχέθηκε ότι θα διαβιβάσει στον κ. Χουλιαράκη το επίμονο αίτημά τους να συναντηθούν με τον ίδιο προσωπικά και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Υπενθυμίζεται, ότι οι πενταετείς πυροσβέστες ζητούν τη μονιμοποίηση 2.290, από τους συνολικά 4.000, και την ανανέωση της σύμβασης των υπολοίπων, όπως προβλέπεται από τον νόμο, καθώς αύριο λήγει η προηγούμενη σύμβαση και δεν έχει γίνει κάτι από πλευράς κυβέρνησης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ