Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΕΥΡΩΠΗΓαλλία-προεδρικές εκλογές: Ο Φρανσουά Φιγιόν κάλεσε τους ψηφοφόρους να τον ψηφίσουν, διατηρεί...

Γαλλία-προεδρικές εκλογές: Ο Φρανσουά Φιγιόν κάλεσε τους ψηφοφόρους να τον ψηφίσουν, διατηρεί την υποστήριξη του κόμματος Οι Ρεπουμπλικάνοι

Ο συντηρητικός υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Φρανσουά Φιγιόν κάλεσε σήμερα Τετάρτη τους ψηφοφόρους, μέσω άρθρου του σε μια εφημερίδα, να υποστηρίξουν την εκστρατεία του, αφού έχασε την πρώτη θέση στις δημοσκοπήσεις μετά τις κατηγορίες για πλασματικές θέσεις απασχόλησης μελών της οικογένειάς του.
Το σκάνδαλο ανάγκασε τον Φιγιόν να ζητήσει συγγνώμη και η δημοτικότητά του έχει μειωθεί πολύ. Δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ο ανεξάρτητος κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν είναι πιθανόν να κερδίσει τις εκλογές, νικώντας την ηγέτιδα του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο με πλειοψηφία δύο τρίτων.
“Αποφάσισα να μην ενδώσω στον εκφοβισμό και στην πίεση. Επέλεξα να σταθώ μπροστά στους Γάλλους, να αντιμετωπίσω την κρίση τους”, δήλωσε ο Φιγιόν στην Ouest-France, την επαρχιακή εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη Γαλλία η οποία έχει μεγάλη αναγνωσιμότητα στη δυτική Γαλλία που αποτελεί προπύργιό του.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο ΕΔΩ.

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ