ΥΓΕΙΑ

Εβδομάδα ενημέρωσης εγγραφής, εκπαίδευσης και κοινωνικής προσφοράς από τους¨Δεσμοί Αίματος ¨

Μία εβδομάδα με πολλές δράσεις ξεκινά για τους Δεσμούς Αίματος, ποιο συγκεκριμένα την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου στην πόλη του Άργους στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού ¨Μέγας Αλέξανδρος¨ 11:00 – 13:00 θα πραγματοποιηθεί σε συνδιοργάνωση με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ν. Αργολίδας, η πρώτη μέρα της 2ης ημερίδας ενημέρωσης για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου του Δήμου Άργους – Μυκηνών με θέμα: «Εθελοντική αιμοδοσία και δωρεά μυελού των οστών».

Το απόγευμα της Τρίτης 7 Φεβρουαρίου στην πόλη του Άργους στο Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο από τις 17:00 έως τις 19:00 θα πραγματοποιηθεί το 4o Σεμινάριο Εκπαίδευσης Ενημερωτών – Προσελκυτών δοτών μυελού των οστών .
Το σεμινάριο οργανώνει ο σύλλογος μας σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή», το Κέντρο Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών . Το σεμινάριο τελεί υπό την αιγίδα του Παν. Πατρών και θα απονεμηθούν πιστοποιητικά εκπαίδευσης σε όσους το παρακολουθήσουν .

Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στην πόλη του Ναυπλίου θα πραγματοποιηθεί σε συνδιοργάνωση με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ν. Αργολίδας, η δεύτερη μέρα της 2ης ημερίδας ενημέρωσης για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου του Δήμου Ναυπλιέων στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου με θέμα: «Εθελοντική αιμοδοσία και δωρεά μυελού των οστών».

Το απόγευμα της Τετάρτης 8 Φεβρουαρίου στην πόλη του Ναυπλίου από τις 17:00 έως τις 20:30 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μέρα της 74ης προγραμματισμένης εθελοντικής αιμοδοσίας στην Δημόσια Βιβλιοθήκη «Ο ΠΑΛΑΜHΔΗΣ» . Κατά την διάρκεια της αιμοδοσίας θα γίνεται παράλληλα ενημέρωση και εγγραφές νέων δοτών Μυελού των Οστών σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ ¨Χάρισε Ζωή¨
Tέλος το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στην πόλη του Ναυπλίου από τις 9:00 έως τις 13:30 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη μέρα της 74ης προγραμματισμένης εθελοντικής αιμοδοσίας στην Δημόσια Βιβλιοθήκη «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» . Κατά την διάρκεια της αιμοδοσίας θα γίνεται παράλληλα ενημέρωση και εγγραφές νέων δοτών Μυελού των Οστών σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ ¨Χάρισε Ζωή¨

Σκοπός μας είναι μέσα από την διοργάνωση των συγκεκριμένων δράσεων να ενημερώσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε και να καλλιεργήσουμε ένα εθελοντικό πνεύμα στους πολίτες της Αργολίδας .
Επίσης προτεραιότητα μας είναι ,να εκπαιδεύσουμε και να φέρουμε κοντά μας τους νέους μέσα από στοχευμένες δράσεις .
Γιατί το νέο αίμα δίνει Ζωή !!!

για τους Δεσμούς Αίματος
ο Β΄ αντιπρόεδρος
Νικόλαος Σιαχάμης

Argonafplia.gr (NT)

Πρόσφατα

Σε δράση δενδροφύτευσης στο όρος Αρτεμίσιο το 3ο ΓΕΛ Άργους

Την Τετάρτη 11/12/2024 το 3ο ΓΕΛ Άργους συμμετείχε σε δράση δενδροφύτευσης στο όρος Αρτεμίσιο (περιοχή…

49 λεπτά πριν

Από αύριο βροχές και καταιγίδες – Χιόνια και σε χαμηλά υψόμετρα τα Χριστούγεννα

 Αλλάζει σταδιακά από αύριο το καιρικό τοπίο στη χώρα, με τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες να…

1 ώρα πριν

ΔΕΔΔΗΕ Αργολίδας: Διακοπές ρεύματος σε περιοχές του Άργους στις 22/12

Ο ΔΕΔΔΗΕ Αργολίδας ενημερώνει ότι θα γίνουν διακοπές ηλεκτροδότησης των κάτωθι περιοχών λόγω εργασιών κατασκευών…

16 ώρες πριν

Αλλαγές στις μέρες λαϊκής αγοράς Ναυπλίου λόγω Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Αλλαγές στις μέρες λαϊκής αγοράς Ναυπλίου λόγω Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ανακοίνωσε ο δήμος Ναυπλιέων. Ο…

16 ώρες πριν

Τα ποσά που θα πάρουν δήμοι της Αργολίδας στην 3η δόση του 2024 για την υλοποίηση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Θ. Λιβάνου κατανέμεται, από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών…

16 ώρες πριν

Νέα στοιχεία βγάζει στο φως της δημοσιότητας ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Γιάννης Μαλτέζος για τα χρέη της ΚΕΔΑΜ (βίντεο)

Νέα στοιχεία βγάζει στο φως της δημοσιότητας για χρέη  ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Γιάννης Μαλτέζος, και…

17 ώρες πριν