Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗΣυνέντευξη Τύπου της ΝΔ για το ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι - Έξι...

Συνέντευξη Τύπου της ΝΔ για το ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι – Έξι καυτά ερωτήματα

Χαρακτηρίζοντας το ταξίδι του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, από τη Λισαβόνα στο Παρίσι ως “φάντασμα”, η Νέα Δημοκρατία εξαπολύει δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση και θέτει έξι καίρια ερωτήματα, καλώντας το Μέγαρο Μαξίμου να τοποθετηθεί άμεσα.“Τα ερωτήματα για το ταξίδι του κ. Τσίπρας είναι σοβαρά. Ο πρωθυπουργός κάνει μεγάλη ζωή στην πλάτη των Ελλήνων. Και ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει. Το ταξίδι θα ήταν φάντασμα εάν δεν είχε επέμβει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να το αποκαλύψει”, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας και απηύθυνε συγκεκριμένα ερωτήματα:
-Γιατί το ταξίδι του κ. Τσίπρα στη Λισαβόνα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος έμεινε μυστικό και δεν υπήρξαν επίσημες ανακοινώσεις, πριν, κατά τη διάρκεια, ή μετά από αυτό; “Θυμίζω ότι μόνο μετά από την πίεση της Νέας Δημοκρατίας η κυβέρνηση αναγκάστηκε να παραδεχτεί το ταξίδι, έξι ημέρες μετά”, σημείωσε ο κ. Κικίλιας.
-Υπήρχε μέχρι τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου Σύμβαση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους με τη Rothschild;
-Για ποιο λόγο ο κ. Τσίπρας επέλεξε να συναντηθεί μόνος του Κυριακή απόγευμα, με τη Rothschild, χωρίς τον υπουργό Οικονομικών, χωρίς τον πρόεδρο του ΟΔΔΗΧ, χωρίς κανέναν συνεργάτη του για οικονομικά θέματα;
-Ο κ. Τσακαλώτος ήταν ενημερωμένος για τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τη Rothschild;
-Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Καμμένος, γνώριζε εάν ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο Παρίσι με το Πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να συναντηθεί με τη Rothschild; Επιμένει ο κ. Καμμένος στις απόψεις που επί χρόνια διατύπωνε για τη Rothschild;
-Με ποιον συναντήθηκε στο Παρίσι ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Μιχάλης Καλογήρου;
-Τελικά, ποιοι ήταν αυτοί που επέβαιναν στο πρωθυπουργικό Αεροσκάφος, με τον κ. Τσίπρα, από τη Λισαβόνα στο Παρίσι; Περιμένουμε από την κυβέρνηση να δώσει σήμερα τη λίστα των επιβαινόντων.
“Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα. Ο ελληνικός λαός που δοκιμάζεται απαιτεί διαφάνεια και αλήθεια. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η εποχή που κορόιδευε τους πολίτες, χωρίς κόστος, έχει παρέλθει. Οφείλουν να απαντήσουν σήμερα. Η σιωπή ή οι υπεκφυγές τους, είναι ομολογία ενοχής”, επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

 

 

http://www.capital.gr/

 

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ