ΝΑΥΠΛΙΟ: Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά «Το Κομμάτι-που-λείπει συναντά το Μεγάλο Ο»

- Advertisement -

Στις 18 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 18:30, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, θα πραγματοποιήσει διαδραστικό θεατροπαιδαγωγικό εργαστήρι με φιλοσοφική διάσταση και θέμα τις Ανθρώπινες Σχέσεις για παιδιά ηλικίας 10-12 ετών (Δ’, Ε’, Στ’ Δημοτικού), στη Νέα Βιβλιοθήκη, στο Φουγάρο.

- Advertisement -

Το παιδικό βιβλίο «Το Κομμάτι-που-λείπει συναντά το Μεγάλο Ο», γραμμένο και εικονογραφημένο με ευαισθησία από τον προικισμένο και πολυσύνθετο Shel Silverstein, είναι μια θαυμάσια αλληγορία, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται το ενθαρρυντικό μήνυμα πως η ολοκλήρωση και η ευτυχία μας, είναι πρωτίστως μια προσωπική υπόθεση. Η ιστορία μιλά για τη μοναξιά και την ανάγκη να ανήκεις. Την ανάγκη να βρεις αυτό που σε συμπληρώνει, ώστε να «κυλήσεις» στη ζωή μαζί του. Μιλά για την εναγώνια αναζήτηση αυτού του άλλου, που θα έρθει ως «από μηχανής θεός», να κλείσει το μέσα μας κενό, να δώσει νόημα στη ζωή μας. Αυτό το άλλο, που πιστεύουμε, ότι θα μας αναγνωρίσει και θα το αναγνωρίσουμε «μαγικά». Τι γίνεται όμως όταν ο χρόνος μεταβάλλει το σχήμα μας;
Το ταξίδι στο οποίο μας καλεί το «Κομμάτι-που-λείπει», είναι συνάμα πραγματικό και μεταφορικό με μια συγκινητική μεταφορική διάσταση. Την ολοκλήρωση και την αγάπη θα τα βρούμε πρώτα μέσα μας.
Την ομάδα θα εμψυχώνει η φοιτήτρια, Αναστασία Καλαμπρέζου. Η είσοδος είναι ελεύθερη, με περιορισμένο αριθμό θέσεων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δηλώσεις συμμετοχής : 6971764174.

- Advertisement -