Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗΈντονη αντίδραση ΝΔ σε δημοσίευμα για το γάμο του Μητσοτάκη

Έντονη αντίδραση ΝΔ σε δημοσίευμα για το γάμο του Μητσοτάκη

Για πληρωμένα πιστόλια του Μαξίμου κάνει λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση, αντιδρώντας σε δημοσίευμα που ισχυρίζεται ότι η διάσταση του ζεύγους Μητσοτάκη είναι σκηνοθετημένη για λόγους πόθεν έσχες και το οποίο είχε επικαλεστεί ο ΣΥΡΙΖΑ παραλληλίζοντας με την υπόθεση Φιγιόν.

Την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, που ισχυρίζεται ότι η διάσταση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη σύζυγο του Μαρέβα ήταν σκηνοθετημένη προκειμένου να μη δημοσιοποιήσει το δικό της πόθεν έσχες.

“Τα πληρωμένα πιστόλια του Μεγάρου Μαξίμου, για άλλη μια φορά, βυθίζουν την πολιτική ζωή του τόπου στο βούρκο”, τονίζει σε ανακοίνωση της η ΝΔ.
“Δεν διστάζουν να αφήσουν χυδαία υπονοούμενα για την προσωπική ζωή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Έφτασαν στο σημείο να ισχυριστούν ότι η διάσταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με τη σύζυγό του ήταν περίπου σκηνοθετημένη για να μην δηλωθεί στο πόθεν έσχες ένα ακίνητο που είχε η ίδια αγοράσει και είναι δηλωμένο στην Γαλλική εφορία!”, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

“Βαξεβάνης, Καλογρίτσας, Τσίπρας και Παππάς είναι ένα και το αυτό”, συνεχίζει σε σκληρό ύφος, καταλήγοντας: “Τους πληρωμένους εκτελεστές συμβολαίων θα τους κρίνει η Ελληνική Δικαιοσύνη.
Τους πολιτικούς τους καθοδηγητές θα τους κρίνει ο Ελληνικός λαός”.
Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο κ.Μητσοτάκης πριν από ένα περίπου χρόνο είχε αποκαλύψει σε τηλεοπτική εκπομπή ότι ο γάμος του είχε περάσει κρίση και είχε μιλήσει για την προσπάθεια που έκαναν με τη σύζυγο του προκειμένου να σώσουν τη σχέση τους.
Το δημοσίευμα προκάλεσε την οργή του προέδρου της ΝΔ. Γαλάζια στελέχη κάνουν λόγο για πόλεμο λάσπης, τον οποίο χρεώνουν στο Μαξίμου, ενώ σημείωναν ότι η επιτροπή πόθεν έσχες ουδέποτε εξέφρασε ένσταση για όσα ισχυρίζεται η εφημερίδα.
Το δημοσίευμα επικαλείται ειδικότερα ότι λίγο αφότου το 2006 ο κ.Μητσοτάκης είχε καταθέσει στην επιτροπή πόθεν έσχες ότι βρισκόταν σε διάσταση με τη σύζυγο του και άρα δε θα κατέθετε το δικό της πόθεν έσχες, εκείνη ίδρυσε εταιρεία διαχείρισης ακινήτων στο Παρίσι και αγόρασε διαμερίσματα με τραπεζικό δανεισμό που εξυπηρετείται. Η κα. Μητσοτάκη αναφέρεται επίσης ότι το 2007 ίδρυσε μια εταιρεία συμβούλων, στην οποία συμμετείχε και ο Σταύρος Παπασταύρου και η οποία το 2014 μετεξελίχθηκε στην εταιρεία ρούχων Zeus+Dione.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως είχε σπεύσει να αξιοποιήσει το δημοσίευμα, κάνοντας παραλληλισμούς με την υπόθεση Φιγιόν.

“Την ίδια στιγμή που η γαλλική κοινή γνώμη συνταράσσεται από το «Penelope gate», το σκάνδαλο απόκρυψης αργομισθίας της συζύγου του Γάλλου υποψήφιου Προέδρου της Δεξιάς κ. Φιγιόν, δημοσίευμα στην εφημερίδα Documento αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ αποφεύγει συστηματικά και με ιδιαίτερα τεχνάσματα να δημοσιοποιήσει το Πόθεν έσχες της συζύγου του. Το εύλογο ερώτημα είναι: Γιατί; Τι έχει να κρύψει; Ισχύει ότι υπάρχουν αγορές ακινήτων εκατομμυρίων ευρώ στο κέντρο του Παρισιού; Ισχύει ότι είχε συστήσει εταιρία με τον ελεγχόμενο για τη λίστα Λαγκάρντ και τα Panama Papers κ. Παπασταύρου;” , είχε υποστηρίξει σε ανακοίνωση της η Κουμουνδούρου, καταλήγοντας:
“Αναμένουμε τη στοιχειώδη παρρησία από πλευράς του Κ.Μητσοτάκη ώστε να δημοσιοποιήσει το πόθεν έσχες της συζύγου του και να δώσει απαντήσεις στον ελληνικό λαό. Μετά την υπόθεση Siemens, λοιπόν, και τον Κήρυκα Χανίων, άλλο ένα θέμα για το οποίο είναι έκθετος ο κ.Μητσοτάκης.”

 

 

http://news247.gr/

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ